Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10189

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΘΥΣΙΑ για την πλουτοκρατία

Αντιμονοπωλιακή συσπείρωση και απειθαρχία στην ΕΕ, ισχυρό ΚΚΕ πρέπει να είναι η λαϊκή απάντηση

  • Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δεχτούν να πληρώσουν τα σπασμένα της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος, της ύφεσης που χτυπάει και θα χτυπήσει ακόμα περισσότερο την Ελλάδα. Είναι απαράδεκτη η πολιτική που εξαγγέλλει η κυβέρνηση, καθώς και οι ανάλογες θεωρίες που αναπτύσσει το ΠΑΣΟΚ, ότι κοινωνική πολιτική είναι να δώσουνε λίγα επιδόματα και λίγα συσσίτια στην ακραία φτώχεια. Επιδεινώνεται συνεχώς το βιοτικό επίπεδο της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού και χρειάζονται συλλογικοί αγώνες για συλλογικές κατακτήσεις.
  • Επικίνδυνο το δίλημμα περισσότερο ή λιγότερο κράτος για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Καμιά μορφή διαχείρισης δεν μπορεί να τη ματαιώσει. Και οι δυο φορτώνουν τις συνέπειές της στο λαό. Το οικονομικό μοντέλο της ΕΕ δεν είναι διαφορετικό από αυτό των ΗΠΑ. Και στα δυο η κρατική παρέμβαση υπήρχε πάντα. Μόνο η μορφή αλλάζει ανάλογα με τη φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Κινείται στην ίδια κατεύθυνση με την ίδια στρατηγική, διευρύνει την εκμετάλλευση περιορίζοντας και αφαιρώντας λαϊκά δικαιώματα.

ΣΕΛ.  6   -   7

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ - ΠΕΡΤΟΥΛΙ
Τιμήθηκαν οι αγώνες του λαού μας

Στην καρδιά του Κίσαβου, αντάμωσαν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ, εγκαινιάζοντας το Μουσείο Αμπελακίων περιόδου 1940-1949. Επίσης, την Κυριακή στο Περτούλι, εκεί όπου πριν 65 χρόνια, στις 2 Μάη 1943, ιδρύθηκε το Γενικό Αρχηγείο του ΕΛΑΣ, έγιναν τα αποκαλυπτήρια μνημείου του ηρωικού αγώνα της Εθνικής Αντίστασης. Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου έκανε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  8  -  10


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Ευρωτρομοκρατικές εφαρμογές και στην Ελλάδα

ΣΕΛ.  6
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Μονόδρομος ο ενιαίος και συντονισμένος αγώνας

ΣΕΛ.  23
ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Σε τόπους ιμπεριαλιστικής παρέμβασης

ΣΕΛ.  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ