Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10191

ΛΑΪΚΗ ΠΑΛΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ για τις άμεσες ανάγκες

Κάλεσμα σε μισθωτούς, αγρότες, μικροεπαγγελματίες να εγκαταλείψουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και συνεταίρους τους, ενισχύοντας το ΚΚΕ, που εγγυάται τη μόνη πραγματική λαϊκή οικονομική και πολιτική διέξοδο

  • Ανεξάρτητα από το τελικό βάθος και την παγκόσμια εμβέλεια της σημερινής οικονομικής κρίσης, οι διαχειριστές του συστήματος σωστά τρέμουν μπροστά στον κίνδυνο να μην μπορέσουν να ελέγξουν τις επιπτώσεις ως προς την πολιτική τους σταθερότητα.
  • Ο κίνδυνος της οικονομικής και πολιτικής αποσταθεροποίησης για τους αστούς είναι η ελπίδα των εργατικών και λαϊκών δυνάμεων. Αρκεί να μη χάσουν τη μόνη πραγματική διέξοδο: Ενωμένες να κτυπήσουν το λαβωμένο θηρίο, να μη του δώσουν ανάσα μερικής επούλωσης των τραυμάτων του, περιθώριο να επανέλθει.
  • Καλούμε το λαό να γυρίσει την πλάτη στις σκόπιμα παραπλανητικές απόψεις περί ρύθμισης, εξυγίανσης - εξανθρωπισμού του καπιταλισμού, που δαιμονοποιούν το φιλελευθερισμό για να τον σώσουν.
  • Είναι αδήριτη ανάγκη η κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής και ο κεντρικός σχεδιασμός της κοινωνικής παραγωγής, ο εργατικός και κοινωνικός έλεγχος που προϋποθέτει ανατροπή στο επίπεδο της εξουσίας.

ΣΕΛ.  3

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 90ΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στιγμές Ιστορίας γραμμένες με αίμα που δείχνουν τη λαϊκή προοπτική

Στον φιλόξενο Πολιτιστικό Πολυχώρο του Δήμου Νίκαιας, «Μάνος Λοΐζος», έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας και αρχειακού υλικού της ΚΕ του ΚΚΕ. Μια σεμνή εκδήλωση προς τιμήν των 90 χρόνων του Κόμματος. Σε ένα χώρο φροντισμένο και προσεγμένο, στον οποίο αναδεικνύονται σπουδαίες πλευρές της Ιστορίας του Κόμματος και της ΚΝΕ, που έχουν γραφτεί με το αίμα χιλιάδων εργατών, χιλιάδων κομμουνιστών και δείχνουν το δρόμο της πάλης για την κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση.


ΣΕΛ.  7  -  11


ΠΑΜΕ
Πλατιά σύσκεψη για την απεργία

Με αιχμή τα ΒΑΕ και την Κοινωνική Ασφάλιση την Τρίτη, στις 6 μ.μ., στο θέατρο «Ακάδημος». Αναγκαία η συμμετοχή όλων των συνδικαλιστών και αγωνιστών.


ΣΕΛ.  23
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΔΕΚΟ
Υπερψηφίστηκε η απαράδεκτη τροπολογία

ΣΕΛ.  27
ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Δεκάδες χιλιάδες παιδιά εκτός δημόσιων νηπιαγωγείων

Συζητήθηκε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή.


ΣΕΛ.  29
Δυο ακόμα νεκροί εργάτες

ΣΕΛ.  25
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Νέα μέτρα καταστολής σε βάρος των μεταναστών

ΣΕΛ.  33

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ