Τετάρτη 1 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Προβλέπει εκλογές και οξύνει την πόλωση

Πρόωρη προσφυγή στις κάλπες διαβλέπει το ΠΑΣΟΚ μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο και τη διαγραφή του βουλευτή της ΝΔ Στ. Δαϊλάκη και χτες στη Χαριλάου Τρικούπη έγιναν διαδοχικές συσκέψεις μεταξύ των κορυφαίων στελεχών.

Με στόχο την όξυνση της δικομματικής πόλωσης ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, σχολιάζοντας τη διαγραφή του Στ. Δαϊλάκη επιτέθηκε προσωπικά στον Κ. Καραμανλή κάνοντας λόγο για «ανίσχυρο πρωθυπουργό», ο οποίος είναι «όμηρος των εσωκομματικών προβλημάτων». Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «ο Κ. Καραμανλής έστειλε σήμερα ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Οταν οι υπουργοί αποκαλύπτονται τους καλύπτει, όταν οι βουλευτές αποκαλύπτουν διαγράφονται».

Με βασική επιδίωξη η αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ να κινηθεί ανάμεσα στα «πρόσωπα» και στις «διαχειριστικές ικανότητές» τους, ο Γ. Παπακωνσταντίνου ...εγκάλεσε τον Κ. Καραμανλή για κάλυψη «ενόχων υπουργών στη ΔΕΘ» και σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός μετά «έδιωξε τον κ. Δαϊλάκη, όπως είχε κάνει και με τον κ. Πολύζο». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ο ελληνικός λαός δε χρειάζεται ένα πρωθυπουργό που καλύπτει παρανομούντες υπουργούς και διώχνει όποιον τολμάει να το λέει, οι πολίτες δε θέλουν ένα πρωθυπουργό που ασχολείται με τα δικά του προβλήματα αντί να προσπαθεί να λύσει τα δικά τους».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι η χώρα δεν κυβερνάται και αν θα καλούσε όσους βουλευτές της ΝΔ διαφωνούν με την πολιτική Καραμανλή να ρίξουν την κυβέρνηση, ο Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι «δεν είναι ο ρόλος ενός κόμματος να καλεί βουλευτές άλλου κόμματος για υποδείξεις. Εμείς στους πολίτες απευθυνόμαστε. Ο κ. Καραμανλής ας αναλάβει τις ευθύνες του».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ