Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Επτά χρόνια ολέθρου

Επτά χρόνια μετά την 11η Σεπτέμβρη του 2001, τα ερωτηματικά για το τι συνέβη πραγματικά αντί να έχουν απαντηθεί πολλαπλασιάζονται, ενώ ο πλανήτης δεν αγοράζει εύκολα πια το «χαρτί της τρομοκρατίας» που χτύπησε τους δίδυμους πύργους στο Κέντρο Παγκόσμιου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη και έγινε το πρόσχημα για την επιβολή μιας άνευ προηγουμένου παγκόσμιας τρομοκρατίας από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Αραγε τελικά η 11η Σεπτέμβρη ήταν το νέο Περλ Χάρμπορ; «Θα πρέπει να σημειωθεί ένα καταστροφικό συμβάν, όπως ένα νέο Περλ Χάρμπορ (...)» έριζαν οι θεωρητικοί του «Σχεδίου για ένα νέο Αμερικανικό Αιώνα» ώστε να τεθεί σε εφαρμογή. Και οποία σύμπτωση, έγινε... ενώ μετά το χτύπημα ο Πολ Γούλφοβιτς, πρώην υφυπουργός Αμύνης και πρώην πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, είχε δηλώσει χωρίς αιδώ ότι «ακόμη και εάν δεν είχε συμβεί θα έπρεπε να το εφεύρουμε».

Τώρα η 11η Σεπτέμβρη έχει αποκαλυφθεί στην ολότητά της: Πόλεμοι στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, προετοιμαζόμενοι πόλεμοι σε Πακιστάν και Ιράν και ποικίλες επεμβάσεις στη Λατινική Αμερική και στον Καύκασο. Κολαστήρια όπως το Γκουαντανάμο, το Αμπού Γκράιμπ, και πληθώρα των μυστικών φυλακών της CIA. Καταστολή των ατομικών δικαιωμάτων και των κοινωνικών ελευθεριών. Με πρόσχημα τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» οι ιμπεριαλιστές έχουν εξαπολύσει τη δική τους κρατική τρομοκρατία κατά των λαών. Θυμίζουμε ότι την περίοδο του χτυπήματος στη χώρα μας μόνο το ΚΚΕ είχε προβλέψει το τι θα σήμαινε αυτή η εξέλιξη. Και φυσικά η ζωή το επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
11η Σεπτέμβρη(12/9/2006)
Τι έγινε στις 11 του Σεπτέμβρη;...(24/5/2003)
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ(18/9/2001)
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ(16/9/2001)
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ(15/9/2001)
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ(2/9/2001)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org