Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2»
Οργανωμένη δράση ενάντια στη νέα διοικητική δομή

Το πλαίσιο των διεκδικήσεων της Επιτροπής θα προβληθεί σε συγκεντρώσεις και άλλες εκδηλώσεις στις πόλεις και τα χωριά της Θεσσαλίας

Το πάνελ της προχτεσινής σύσκεψης
Το πάνελ της προχτεσινής σύσκεψης
Το δρόμο της συνένωσης των προσπαθειών και του συντονισμού των δυνάμεων αιρετών της Αυτοδιοίκησης, των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, ενάντια στη Διοικητική Μεταρρύθμιση («Καποδίστριας 2»), άνοιξε η πετυχημένη συγκέντρωση που διοργάνωσε, προχτές, στη Λάρισα, η Επιτροπή Πρωτοβουλίας, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι από τους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς.

Στη συγκέντρωση, στην οποία συμμετείχαν δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι, αλλά και εκπρόσωποι μαζικών φορέων από τη Λάρισα, τη Μαγνησία, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, κοινή ήταν η διαπίστωση ότι χρειάζεται να υπάρξει οργανωμένη δουλειά για την πλήρη και σωστή ενημέρωση του λαού, συντονισμένη αντίδραση υπό τη μορφή διαμαρτυριών και άλλων παρεμβάσεων παντού όπου χρειάζεται, με σωστή, όμως, στόχευση τόσο στα αιτήματα, όσο και στις μορφές αγώνα.

Στην εισήγηση που παρουσίασε στη συγκέντρωση ο Χρ. Τέγος, μέλος της Επιτροπής Πρωτοβουλίας - στην Επιτροπή συμμετέχουν ακόμα οι Χρ. Κιτσίδης δήμαρχος Τυρνάβου, Μπ. Μπακούλας νομαρχιακός σύμβουλος Λάρισας, Απ. Νάνος νομαρχιακός σύμβουλος Μαγνησίας και Γ. Καΐκης σύμβουλος Δήμου Τρικκαίων, ενώ θα συμπληρωθεί και από άλλους - σημείωσε ότι η αναγκαιότητα της αλλαγής στη διοικητική διαίρεση της χώρας που επικαλείται η κυβέρνηση και συμφωνούν ΚΕΔΚΕ και ΕΝΑΕ δεν είναι ευκαιριακή, δεν είναι απλά ένα λειτουργικό, διαχειριστικό, διοικητικό μέτρο, είναι μια σημαντικότατη πολιτική πράξη, είναι καθοριστικής σημασίας για το πολιτικό σύστημα.

Υπογραμμίζοντας, δε, την ανάγκη οργάνωσης και συντονισμού του αγώνα με καθαρό και διακριτό στόχο, επισήμανε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια εγκλωβισμού των αιρετών, αλλά και, γενικότερα, του λαού, στη «λογική» απλά και μόνο για το πώς θα είναι πιο λειτουργικά και αποτελεσματικά τα νέα «αυτοδιοικητικά σχήματα» που θα προκύψουν, για τα όρια και τις έδρες των νέων δήμων, για τις τοπικές ιδιαιτερότητες, τις πληθυσμιακές αναλογίες. Και τόνισε ότι όσοι εγκλωβιστούν σ' αυτή τη «λογική» θα είναι έξω και μακριά από την πολιτική ουσία της επιχειρούμενης διοικητικής αλλαγής και, στην ουσία, θα είναι σα να βοηθούν, έμμεσα, να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική, χωρίς, μάλιστα, πολιτικό κόστος για τους υπευθύνους.

Να ενταθούν οι προσπάθειες ενημέρωσης

Στην ανάγκη έντασης των προσπαθειών για την ενημέρωση του κόσμου με τη χρησιμοποίηση επιχειρημάτων που θα πείθουν, αναφέρθηκαν στις παρεμβάσεις τους οι δήμαρχοι Μητρόπολης Καρδίτσας Γ. Γιοβάνης και Φύλλου Καρδίτσας Δ. Αγγέλου, ενώ ο Β. Μπούτας, νομαρχιακός σύμβουλος Καρδίτσας και μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΥ, υπογράμμισε ότι η πάλη κατά του «Καποδίστρια 2» δεν μπορεί να είναι μόνο υπόθεση των αιρετών, αλλά όλων των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, καθώς, άλλωστε, τους αφορά άμεσα. Και πρότεινε τη συνεννόηση και αγωνιστική συμπόρευση των αιρετών της Αυτοδιοίκησης με το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΥ. Στο ίδιο πνεύμα στάθηκαν και οι παρεμβάσεις άλλων αιρετών.

Το πλαίσιο των διεκδικήσεων που τέθηκε στη συγκέντρωση και το οποίο θα προβάλλεται στις συγκεντρώσεις και τις άλλες ενημερωτικές και αγωνιστικές εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν στις πόλεις και στα χωριά της Θεσσαλίας, είναι φανερό ότι δε συμβαδίζει με τις πολιτικές που εφαρμόζονται σήμερα, ούτε με το ρόλο που θέλουν να αναθέσουν στους νέους ΟΤΑ και, ταυτόχρονα, βρίσκονται στον αντίποδα των αιτημάτων που διαμορφώνουν τα θεσμικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οσοι, λοιπόν, θα μπουν σ' αυτόν τον αγώνα κατά του «Καποδίστρια 2» - αιρετοί και υπάλληλοι των ΟΤΑ, εργαζόμενοι, αγρότες, ΕΒΕ, νέοι, συνταξιούχοι κ.ά. - καλούνται να παλέψουν κατά της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων που περνάει και μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία, σήμερα, αποτελεί ένα θεσμό οργανικά ενταγμένο στο διοικητικό μηχανισμό του κράτους, για τη δημιουργία των προϋποθέσεων μιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα είναι δίπλα στο λαό και τα προβλήματά του, για να μπουν οι βάσεις για μια διαφορετική πορεία του τόπου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Εφυγε» πρόωρα ο σύντροφος Χρήστος Τέγος(2013-05-29 00:00:00.0)
Εγγύηση για τα λαϊκά συμφέροντα(2006-04-15 00:00:00.0)
Η νέα περιφερειακή δομή(2003-12-28 00:00:00.0)
Με στόχο την αποτελεσματικότερη υλοποίηση αντιλαϊκών επιλογών(2003-11-14 00:00:00.0)
Ολα ανοιχτά μετά το 2006(2001-11-03 00:00:00.0)
Κάθε βήμα και ...φόρος!(2000-10-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ