Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10173

ΑΚΤΟΠΛΟΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
Προκαλούν και απειλούν νησιώτες και ναυτεργάτες

Θρασύτατοι και προκλητικοί, με δεδομένη την πολιτική στήριξη που έχουν, εμφανίστηκαν στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου οι ακτοπλόοι εφοπλιστές. Επιτακτική η ανάγκη για οργάνωση του αγώνα σε στεριά και θάλασσα.


ΣΕΛ.  21

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΛΗΣ για λύση προβλημάτων και ανατροπή εξουσίας

Ξεκρέμαστες προτάσεις εδώ κι εκεί που φαίνεται ότι λύνουν λαϊκά προβλήματα μπορεί να έχουν όλοι. Το ζήτημα είναι αυτές ακριβώς να δικαιώνονται μέσα από τη γενικότερη στρατηγική

  • Προτείνουμε μια εναλλακτική γραμμή πάλης που συνδυάζει ταυτόχρονα πίεση, αντίσταση, αντιπολίτευση, διεκδίκηση, αντεπίθεση και με στόχο την ανατροπή στο επίπεδο της εξουσίας. Για να μπορέσει ο λαός να αναχαιτίσει τα χειρότερα, να αποσπάσει κάποιες επιμέρους έστω λύσεις, είναι απαραίτητη η ισχυροποίηση του εργατικού και του λαϊκού κινήματος, ο απεγκλωβισμός από τις ηγεσίες του συμβιβασμού και η πολύπλευρη ισχυροποίηση του ΚΚΕ.
  • Το ΚΚΕ προχωράει στο 18ο Συνέδριό του με δυο σημαντικά θέματα. Το ένα είναι το γενικό πολιτικό θέμα της Ελλάδας, το κίνημα, πού πάμε, τι θα γίνει αύριο. Το δεύτερο είναι για το σοσιαλισμό. Είναι ζητήματα που απαντούν και στο σήμερα και στο αύριο και δεν υπάρχουν απαντήσεις του σήμερα, αν δεν έχεις καθαρά χαρτιά για το αύριο.

ΣΕΛ.  6  -  9

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

Οι οργανώσεις του ΚΚΕ εξορμούν σήμερα σε όλη την Ελλάδα, σε σχολεία και χώρους δουλειάς

Δυσβάσταχτο είναι το κόστος της νέας σχολικής χρονιάς. Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ενωση, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, εξακολουθούν να παραδίνουν κομμάτι κομμάτι το φιλέτο της εκπαίδευσης στ' αφεντικά του πλούτου. Οι αλλαγές στην Παιδεία πρέπει να γίνουν αντικείμενο πάλης από τον ίδιο το λαό, απαιτούν ρήξη με την πολιτική της ΕΕ, ριζικές ανατροπές στην οικονομία και την κοινωνία. Αντεπίθεση για φιλολαϊκή πολιτική στην Παιδεία και την κοινωνία. Μέτωπο Λαϊκό για δωρεάν σύγχρονη μόρφωση και εργασία για όλους.


ΣΕΛ.  10  -  12


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
Χαρακτηρίζει επικίνδυνα μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ

«Επείγον σήμα» που αποκαλύπτει ο «Ριζοσπάστης», στάλθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών και χαρακτηρίζει τα μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ ως επικίνδυνους να προβούν σε «έκνομες ενέργειες».


ΣΕΛ.  3
ΤΟΥΡΚΙΑ
Εκδηλώσεις για τα 88 χρόνια του ΚΚ

Οι μακρόχρονοι αγώνες του ΚΚ Τουρκίας αναδείχτηκαν στις χτεσινές εκδηλώσεις για τα 88 χρόνια του.


ΣΕΛ.  16
ΚΟ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η προσφυγιά κι η μετανάστευση δεν ποινικοποιούνται

Ανακοίνωση - κάλεσμα στους πρόσφυγες και στους οικονομικούς μετανάστες εξέδωσε η ΚΟΑ του ΚΚΕ, που θα μοιράσει το Σάββατο το απόγευμα σε μαζική εξόρμηση στη Διεύθυνση Αλλοδαπών.


ΣΕΛ.  26
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΑΜΕΙΩΝ
Χρυσωρυχεία για το κεφάλαιο

Σε χρυσωρυχείο για την κερδοφορία της φαρμακοβιομηχανίας έχουν μετατραπεί τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς οι δαπάνες για τα φάρμακα απορροφούν το 42,3% των δαπανών των Ταμείων για υπηρεσίες Υγείας.


ΣΕΛ.  20

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ