Κυριακή 31 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΕΘ 2008
Πατριδογνωμόνιο
«Ο φόρος του χοντρού»

Οταν πριν από χρόνια ξεκίνησα να διαμαρτύρομαι για την καταστολή, και μάλιστα γενικευμένη, σκληρή και ρατσιστική, που διαφαινόταν ότι θα εξαπολυθεί εναντίον των καπνιστών, ως υποκατάστατο μιας ουσιαστικής αντικαπνιστικής εκστρατείας με την οποία θα συμφωνούσα άμεσα και αμέσως, είχα κατηγορηθεί για ακραίες απόψεις. Κι να σκεφθεί κανείς ότι δεν προσφερόμουν τότε για αντικομμουνιστικός σάκος. Με θυμάμαι να φωνάζω, σε μια έρημο πολιτικής ορθότητας και εκπορνευμένης εμπορευματοποιημένης «υγιεινής» ζωής, ότι το τσιγάρο θα χρησιμοποιηθεί ως αποδεκτός ρατσισμός κι, αργά ή γρήγορα, η ελίτ της εξουσίας και του πλούτου θα περάσει και σ' άλλα, όπως η παχυσαρκία... Μερικοί γελούσαν. Αλλοι ειρωνεύονταν. Συνήθως αυτοί που κάπνιζαν και καπνίζουν ακριβά πούρα μετά από πετυχημένους αστραπιαίους πολέμους, εισβολές και μεγάλες παγκοσμιοποιημένες εμπορικές συμφωνίες. Κι όμως, είχα δίκιο πως το παιχνίδι, όχι απλώς χειραγώγησης, αλλά υποδούλωσης των μαζών στον 21ο αιώνα οι καπιταλιστές θα το παίξουν στο επικοινωνιακό πεδίο, έτσι ώστε το φαίνεσθαι να κρύβει το είναι των ολίγων, αλλά και να καθορίζει το είναι των πολλών.

Διαβάστε λοιπόν και φρίξτε, σύντροφοι, κι είναι βέβαιο ότι ακόμα κι οι μη καπνιστές από σας, που εύχομαι στ' αλήθεια να είναι οι περισσότεροι, θα βγάλετε καπνό οργής απ' τα αυτιά μετά το πρώτο χασκόγελο που φέρνει η είδηση. Προέρχεται κατ' αρχήν από την Αλαμπάμα, μία από τις πλέον ρατσιστικές Πολιτείες των ΗΠΑ και πεδίο δόξης λαμπρό της διαβόητης «Κου Κλουξ Κλαν».

Εκεί, λοιπόν, οι κρατικοί λειτουργοί της πολιτείας επειδή το 30% των πολιτών στην Αλαμπάμα είναι υπέρβαροι θα πληρώνουν φόρο 25 δολαρίων κατά κεφαλήν. Ο νόμος θα ισχύσει για όλους τους πολίτες από την 1/1/2010, αλλά αρχικώς θα εφαρμοστεί στους 37.527 πολιτειακούς υπαλλήλους. Δίδεται, μάλιστα, «δημοκρατικότατα» δωδεκάμηνη προθεσμία από σήμερα σε όλους να αδυνατίσουν ώστε να γλιτώσουν το φόρο!.. Απίστευτο κι όμως αληθινό και αμερικάνικο. Η ειδησεογραφία δεν εξηγεί αν στις εφορίες και στις δημόσιες υπηρεσίες της Πολιτείας της Αλαμπάμα θα μπουν ζυγαριές στις εισόδους πριν από τα ταμεία, ώστε να ζυγίζονται οι πολίτες - γελαδομόσχαρα από τους καουμπόηδες της υγιεινής ζωής.

Θεωρώ απολύτως φυσικό πλέον ότι στην προκρούστεια καπιταλιστική κλίνη, που ούτως ή άλλως έχουν κατακρεουργηθεί πολιτικά, κοινωνικά και εργατικά δικαιώματα, θα μπουν σιγά σιγά οι κοντοί... οι ψηλοί... οι ξανθιές... κι οπωσδήποτε, βεβαίως, οι κομμουνιστές. Μέρες που είναι του Αλογοσκούφη φόρος παχυσαρκίας μπορεί ν' αργήσει λίγο στην Ελλάδα, ίσως γιατί το δαιμόνιο της φυλής μπορεί να βρει τρόπους να κλέβει στο ζύγι σαν τον τύπο στη διαφήμιση, που κλέβει τον εαυτό του ανεβαίνοντας στη ζυγαριά για να πλουτίσει την τράπεζά του. Εμπρός, λοιπόν, για Αλαμπάμα με τον Ομπάμα που 'ναι κομψός και μελαμψός και καλύτερος από τον Μάρτιν Λούθερ Κιγκ που 'χε ένα όνειρο, αλλά ήταν κοντός, χοντρός και το πλήρωσε με μια σφαίρα στο κεφάλι. Πνίξτε τους σε ντουμάνι οργής.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ