Τετάρτη 4 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
Τηλεόραση
Τηλεοπτικά και οικονομικά ... ισχυροί

Η Ταμίλα Κουλίεβα και η Μπέττυ Βαλάση στη νέα σειρά του ALPHA «Ερασιτέχνης άνθρωπος»
Η Ταμίλα Κουλίεβα και η Μπέττυ Βαλάση στη νέα σειρά του ALPHA «Ερασιτέχνης άνθρωπος»
«Ισχυρή οικονομικά επιχείρηση», χαρακτήρισε την τηλεόραση του ALPHA o πρόεδρος του τηλεοπτικού σταθμού Στάθης Τσοτσορός, κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης του προγράμματος της νέας τηλεοπτικής περιόδου. Ο Στάθης Τσοτσορός αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα στοιχεία της τρίχρονης επιχειρηματικής πορείας του καναλιού, δηλώνοντας ότι με «ίδια κεφάλαια 11,3 δισ. δρχ.», μέσα στο α` εξάμηνο του 2000 τα κέρδη είναι 2,7 δισ. δρχ. Σημείωσε, επίσης, ότι τα αναπόσβεστα πάγια τέλη είναι 12,6 δισ. και οι ετήσιες πωλήσεις ξεπερνούν τα 21 δισ. Με αυτά τα δεδομένα, ο πρόεδρος του ALPHA υπογράμμισε ότι ο εν λόγω τηλεοπτικός σταθμός αποτελεί «μια φιλόδοξη και δημιουργική παρουσία στο χώρο των ΜΜΕ και ατενίζει με αισιοδοξία και σιγουριά το μέλλον». Στο «μέλλον» του ALPHA ανήκει και η είσοδος της εταιρίας στο Χρηματιστήριο το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς και η συμμετοχή του στο ψηφιακό, συνδρομητικό τοπίο.

Ο Στάθης Τσοτσορός, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, μίλησε και για την ψηφιακή, μετά την αποχώρηση του ΟΤΕ που «έσπασε» τη συμφωνία της ψηφιακής πλατφόρμας, η οποία είχε ανακοινωθεί και επίσημα τον περασμένο Μάρτη. Η συμφωνία για την ψηφιακή είχε γίνει με τον ALPHA, τον OTE και την ΕΡΤ. O Στάθης Τσοτσορός είπε ότι ο ALPHA έχει σχέδια και θα προχωρήσει με «σχήμα επιχειρηματικής επιλογής». Να σημειωθεί ότι ο ALPHA είχε καταθέσει αίτηση για άδεια ψηφιακής συνδρομητικής τηλεόρασης στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο τον περασμένο Ιούνιο έδωσε τη «σύμφωνη γνώμη» του. Ο υπουργός Τύπου, όπως σημείωσε ο πρόεδρός του, δεν «μπορεί να παρεκκλίνει» από τις ημερομηνίες που ορίζει ο νόμος για την υπογραφή της άδειας.

Η τηλεόραση του ALPHA επιχειρεί «ελληνική» στροφή στην ψυχαγωγία με περισσότερο ελληνικό πρόγραμμα. Στο νέο πρόγραμμα εντάσσει νέες ελληνικές σειρές, όπως μεταξύ άλλων: «Κόκκινος κύκλος», αστυνομική σειρά με αυτοτελή επεισόδια σε σκηνοθεσία Πάνου Κοκκινόπουλου και με πρωταγωνιστές τους Μηνά Χατζησάββα, Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Πέμη Ζούνη, Γρηγόρη Βαλτινό, Θέμιδα Μπαζάκα κ.ά. «Ερασιτέχνης άνθρωπος», σε σενάριο και σκηνοθεσία Ανδρέα Θωμόπουλου και με πρωταγωνιστές τους Ταμίλα Κουλίεβα, Πασχάλη Τσαρούχα, Μπάμπη Χατζηδάκη, Μπέττυ Βαλάση, Γιώτα Φέστα και Νίκο Καλογερόπουλο. «Θα σε δω στο πλοίο», σε σκηνοθεσία Κώστα Κιμούλη και με πρωταγωνιστές τους Τάσο Χαλκιά, Γιώργο Παρτσαλάκη και Χριστίνα Θεοδωροπούλου.

Ο Στάθης Τσοτσορός παραδέχτηκε ότι ο ALPHA είναι εμπορική επιχείρηση και ενδιαφέρεται για την τηλεθέαση, υποστήριξε, όμως, ότι ο τηλεοπτικός σταθμός θα έχει στόχο την «ποιοτική αναβάθμιση». Δεν παρέλειψε, φυσικά, ως «είθισται», να μιλήσει για «ανεξάρτητη και αδέσμευτη ενημέρωση». Κατά τ' άλλα, συνεχίζονται και φέτος οι εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ