Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
Τηλεόραση
Ανοιχτές «κόντρες» για την ψηφιακή

23ωρος σκουπιδότοπος στη ΝΟVΑ με τη ζωντανή μετάδοση του «Big Brother»

Η «κόντρα» πλέον μεταξύ των δύο συνδρομητικών ψηφιακών καναλιών, NOVA και ALPHA Digital, είναι ανοιχτή και μάλιστα και με προσφυγή στα δικαστήρια. Ο «πόλεμος» του ανταγωνισμού ξεκίνησε με την εμφάνιση της δεύτερης ψηφιακής πλατφόρμας, του ALPHA, την οποία όμως ο πρόεδρος της Netmed, στην οποία ανήκει η NOVA, Λάμπης Ταγματάρχης, «δεν την έχει δει ως δεύτερη ψηφιακή πλατφόρμα» αμφισβητώντας ουσιαστικά την εμφάνισή της. Η NOVA σε συνεργασία με τον ΑΝΤΕΝΝΑ χτες ανακοίνωσαν και επίσημα την «επίθεσή» τους στον ανταγωνιστή, με τη ζωντανή μετάδοση 23 ώρες το 24ωρο των όσων συμβαίνουν στο «κοτέτσι» των εγκλείστων του «Βig Brother».

Ο «πόλεμος» μεταξύ NOVA και ALPHA άρχισε όταν ο πρόεδρος του ομίλου ALPHA, Στάθης Τσοτσορός, στις 25 Οκτώβρη παρουσίασε τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα η οποία από χτες για όσους έχουν προμηθευτεί τον αποκωδικοποιητή, είναι στους τηλεοπτικούς δέκτες. Για το θέμα όμως του αποκωδικοποιητή είχε μιλήσει με αιχμές κατά της NOVA, που δεν έλαβε μέτρα για να μη χρειάζεται ο συνδρομητής άλλης ψηφιακής πλατφόρμας, νέο αποκωδικοποιητή και όχι μόνο ένα εξάρτημα. Ενα από τα ατού της νέας συνδρομητικής τηλεόρασης είναι ότι απέκτησε τα δικαιώματα της μετάδοσης των εντός έδρας παιχνιδιών μεγάλων ομάδων, όπως των Ολυμπιακού, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ. Ο Λάμπης Ταγματάρχης διευκρίνισε χτες πως η Netmed προσέφυγε στα δικαστήρια καταγγέλλοντας συμβάσεις των ομάδων, τα συμβόλαια των οποίων δεν έχουν λήξει (αναφερόταν μεταξύ άλλων στις ομάδες ΑΕΚ, Παναχαϊκή και Πανιώνιος). «Χτυπώντας» τον ALPHA μάλιστα αναρωτήθηκε πώς το κανάλι μπορεί να διαφημίζει αυτές τις ομάδες, πώς μπορεί να μεταδίδει «ψευδείς», όπως τις χαρακτήρισε, διαφημίσεις.

Κατά τ' άλλα οι υπεύθυνοι της Netmed και του ΑΝΤΕΝΝΑ δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό και την ικανοποίησή τους, γιατί θα δώσουν την ευκαιρία στους συνδρομητές τους, «ν' απολαμβάνουν» επί 23ωρου βάσεως, τις κινήσεις των εγκλείστων της Παιανίας. O ANTENNA ως γνωστό πρόσφατα απέκτησε το 5% της Netmed, ενώ έχει τη δυνατότητα, όπως αναφέρθηκε χθες, ν' αυξήσει το μερίδιό του σε 15% τα επόμενα δύο χρόνια. Ο Λάμπης Ταγματάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μετάδοση από το μπουκέτο της NOVA ενός προγράμματος που «σχίζει», αναφερόμενος στο «Μεγάλο Αδελφό»...

Ο «Μεγάλος αδελφός» φυσικά «σχίζει» σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η AGB, η οποία όπως είναι γνωστό διαθέτει τα αμφισβητούμενα μηχανάκια της τηλεθέασης, μοιράζοντας το «πακέτο» των διαφημίσεων.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org