Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
Τηλεόραση
Τέσσερα χρόνια ALPHA

Πριν τέσσερα χρόνια ιδρύθηκε ο Ομιλος ALPHA και ο πρόεδρος του ALPHA, Στάθης Τσοτσορός, σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ, αναφέρθηκε στις «επιτυχίες» του Ομίλου και στην «κερδοφόρα» επιχείρηση. Τόνισε ότι η πορεία του Ομίλου αποτελεί μια «νέα πραγματικότητα στο χώρο των ΜΜΕ». Αναφέρθηκε στα ΜΜΕ, που ανήκουν στον Ομιλο, όπως στους τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς ALPHA NEWS, ALPHA SPORTS, POLIS, στην τηλεόραση του ALPHA, στην ψηφιακή ALPHA Digital, καθώς και στην πύλη του διαδικτύου ALPHA World.

O Ομιλος απασχολεί 1.050 εργαζόμενους, έχοντας, όπως υποστήριξε ο Στάθης Τσοτσορός, δημιουργήσει 500 νέες θέσεις εργασίας στο πλαίσιο του τετραετούς αναπτυξιακού πεδίου. Η χρηματοδότηση του αναπτυξιακού σχεδίου βασίστηκε «αποκλειστικά και μόνο σε ελληνικά ιδιωτικά κεφάλαια». Ο πρόεδρος του Ομίλου αναφέρθηκε στο μετοχικό σχήμα των ραδιοτηλεοπτικών εταιριών, στο οποίο, όπως είπε, συμμετέχει από το 1999 η «Ιnteramerican» και «σήμερα ο πρόεδρός της Δ. Κοντομηνάς, ενώ από το 2001 στις εταιρίες ALPHA Δορυφορική τηλεόραση και ALPHA Digital συμμετέχει και το Ιδρυμα Ωνάση με ποσοστό 14,7%».

Στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από την ίδρυση του Ομίλου ALPHA, παραβρέθηκαν αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί, βουλευτές, καλλιτέχνες κ.ά. Μεταξύ αυτών, στην εκδήλωση παρέστησαν η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org