Πέμπτη 24 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΦΑΓΙΑΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ και ένταση επιχειρηματικής δράσης σ' αυτόν τον τομέα

ΚΚΕ: Η αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που θα στηρίζεται στα Κέντρα Υγείας Αστικού τύπου και υπαίθρου, με βασικό προσανατολισμό την πρόληψη, τη σύνδεση με τους χώρους εργασίας, το σχολείο, την οικογένεια, δεν έχει καμία σχέση με το δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας που προωθεί η κυβέρνηση

Νέες, άγριες περικοπές στις παροχές Υγείας και της φαρμακευτικής περίθαλψης των λαϊκών στρωμάτων ετοιμάζει η κυβέρνηση στον τομέα Υγείας που προωθούνται με την κοινή «Κάρτα Ασφάλισης και Υγείας» που αποφασίστηκε χτες σε σύσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή με τους υπουργούς Απασχόλησης Φ. Πάλλη-Πετραλιά και Υγείας Δ. Αβραμόπουλο και θα ενισχύσει τις επιχειρήσεις Υγείας. Με την Κάρτα:

  • Γίνεται κατηγοριοποίηση των εφαρμοζόμενων θεραπευτικών αγωγών με βάση τα πρωτόκολλα και όχι με βάση την επιστημονική κρίση του γιατρού.
  • Η χορήγηση της αντίστοιχης φαρμακευτικής αγωγής θα εντάσσεται στις «θεραπευτικές ομάδες των φαρμάκων» και ο άρρωστος θα αποζημιώνεται μόνο για τα φάρμακα των «ομάδων», ενώ στην περίπτωση που του συστήσει άλλα ο γιατρός θα τα πληρώνει από την τσέπη του.

Η διαφορετική προσέγγιση για το χρόνο και τον τρόπο προώθησης της ΠΦΥ συγκαλύπτει την προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής στην Υγεία που προωθείται συνολικά και σταθερά. Οι εργαζόμενοι είναι ανάγκη να εντείνουν την πάλη τους για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, του κλάδου Υγείας των ταμείων και των σχετικών εισφορών των εργαζομένων.


ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org