Πέμπτη 24 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ευρωτρομοκρατικά

Στο ΕΚΟΦΙΝ που συνεδρίασε στις 8 Ιούλη 2008, εκτός από αποφάσεις κλιμάκωσης και επιτάχυνσης της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής οικονομικής πολιτικής, ασχολήθηκε και με την «αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποίησης και στρατολόγησης τρομοκρατών».

Η απόφαση του ΕΚΟΦΙΝ αναφέρεται στην ανάγκη να υλοποιηθεί η Στρατηγική και το Σχέδιο Δράσης κατά της Ριζοσπαστικοποίησης «εντοπίζοντας τέτοιες συμπεριφορές το ταχύτερο δυνατό και εξαρθρώνοντας τις δραστηριότητες δικτύων και μεμονωμένων ατόμων που τραβούν κόσμο στην τρομοκρατία».

Η απόφαση εστιάζει στην ανάγκη αποτελεσματικής ανταλλαγής πληροφοριών, ανταλλαγής των αναλύσεων και των πρωτοβουλιών που λαμβάνονται σε κάθε κράτος - μέλος, ώστε να υπάρξουν κοινές πρωτοβουλίες και κοινά προγράμματα μεταξύ περισσοτέρων κρατών - μελών.

Σε συνδυασμό και με την έκθεση που υπέβαλε πρόσφατα ο Βέλγος Συντονιστής Αντιτρομοκρατίας, έκθεση στην οποία αναφέρεται το ΕΚΟΦΙΝ, δεν είναι ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση όλων των κρατών - μελών στο θέμα «ριζοσπαστικοποίηση» και ετοιμάζονται να χρηματοδοτήσουν προγράμματα, forα κλπ.. ώστε να πειστούν μέσω των χρηματοδοτήσεων διάφοροι φορείς, ιδρύματα, ΜΚΟ, να συμβάλουν στο χαφιεδισμό και τον πόλεμο κατά των ριζοσπαστικών ιδεών.

Το προκλητικό και συνάμα αποκαλυπτικό, για το χαρακτήρα της ΕΕ, είναι ότι στο ίδιο Συμβούλιο που προετοίμασαν νέα οδυνηρά μέτρα για τα λαϊκά στρώματα, αποφάσισαν να ενθαρρύνουν οικονομικά τις πολιτικές προληπτικής καταστολής της ριζοσπαστικής σκέψης και δράσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ