Πέμπτη 10 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Να πέσουν στο κενό οι εκβιασμοί

Σε ανακοίνωση για τη χτεσινή κινητοποίηση των εργαζόμενων του ομίλου Λαναρά, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Το ΚΚΕ χαιρετίζει την κινητοποίηση των εργαζομένων του ομίλου Λαναρά και απαιτεί να πληρωθούν οι εργαζόμενοι όλα τα δεδουλευμένα τους και να τους διασφαλιστεί το δικαίωμά τους στην εργασία. Καλεί την εργατική τάξη, τα συνδικάτα της, να εκφράσουν αποφασιστικά τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στους εργάτες και τις εργάτριες του ομίλου Λαναρά.

Τα προβλήματα των εργαζομένων στο συγκεκριμένο όμιλο, όπως και αυτά που βιώνει συνολικά η εργατική τάξη στη χώρα μας, έχουν την ίδια μήτρα που τα γεννά και τα οξύνει: Τη φιλομονοπωλιακή φιλεργοδοτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κυβερνήσεων του δικομματισμού.

Γι' αυτό και οι εργαζόμενοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι όσο η συγκεντρωμένη παραγωγή στους κλάδους της οικονομίας βρίσκεται στα χέρια των επιχειρηματιών, των πολυεθνικών ή στην ευθύνη ενός φιλομονοπωλιακού κράτους, ούτε οι λαϊκές ανάγκες θα καλύπτονται ούτε τα σύγχρονα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτούς θα διασφαλίζονται.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους στον όμιλο Λαναρά να απορρίψουν αποφασιστικά τους εκβιασμούς που κάνει ο εργοδότης για να εξασφαλίσει πρόσθετα προνόμια. Με τη δράση τους και με την ψήφο τους πρέπει να αλλάξουν τους συνδικαλιστικούς και πολιτικούς συσχετισμούς σε βάρος των δυνάμεων που υποστηρίζουν τα συμφέροντα του κάθε "Λαναρά" και της ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ