Πέμπτη 10 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
«Αχαλίνωτη η παραγωγή αντιδημοκρατικών μέτρων»

Ανακοίνωση με αφορμή τις αποφάσεις του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών και του ΕΚΟΦΙΝ

Την «αχαλίνωτη παραγωγή αντιδημοκρατικών μέτρων» της ΕΕ, για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των λαών και τα αντιμεταναστευτικά μέτρα, καταδικάζει η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», σε χτεσινή ανακοίνωσή της, με αφορμή τις αποφάσεις που δρομολόγησε το ανεπίσημο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων. Επίσης, καλεί τους εργαζόμενους, τους μετανάστες, τους πρόσφυγες, σε ξεσηκωμό, «για να μην περάσουν τα νέα αντιδημοκρατικά και αντιμεταναστευτικά μέτρα».

«Το Σύμφωνο», επισημαίνει η Συσπείρωση, «που προβλέπεται να εγκριθεί τον Οκτώβρη, κατατέθηκε πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι της Οδηγίας που προβλέπει 18μηνη φυλάκιση και μαζικές απελάσεις μεταναστών, των αποφάσεων για την ένταση της αστυνόμευσης των συνόρων, την ισχυροποίηση των κατασταλτικών και επεμβατικών εξουσιών του Frontex, το βιομετρικό φακέλωμα κλπ.».

Επιπλέον, καταγγέλλει την απόφαση του Συμβουλίου Οικονομικών της ΕΕ (ΕΚΟΦΙΝ), που συγχρόνως με τη λήψη επώδυνων οικονομικών μέτρων για τους εργαζόμενους, ψήφισε κείμενο για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων και πρωτοβουλιών σε επίπεδο κρατών - μελών και ΕΕ, που θα αφορούν τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση της «ριζοσπαστικοποίησης».

Παράλληλα, εκεί αποφασίστηκε η δημιουργία κοινών Ευρωπαϊκών Αστυνομικών Τμημάτων σε τουριστικές περιοχές ή, κατά τη διάρκεια σοβαρών ευρωπαϊκών κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων, η ισχυροποίηση των κοινών μέτρων για τη «διαχείριση κρίσεων» και η δημιουργία ευρωπαϊκής πλατφόρμας για τον εντοπισμό παράνομων ιστοσελίδων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ