Πέμπτη 10 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΘΛΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Δεμένοι με χειροπέδες στα παγκάκια!

Εικόνες φρίκης στο λιμάνι της πόλης, με πρωταγωνιστές τις δυνάμεις καταστολής και την κυβέρνηση

Πατώντας στο αντιμεταναστευτικό θεσμικό πλαίσιο, η κυβέρνηση μεταχειρίζεται με απάνθρωπους όρους τους διωγμένους από την πατρίδα τους μετανάστες
Πατώντας στο αντιμεταναστευτικό θεσμικό πλαίσιο, η κυβέρνηση μεταχειρίζεται με απάνθρωπους όρους τους διωγμένους από την πατρίδα τους μετανάστες
Σε άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες, δεμένοι με χειροπέδες σε παγκάκια και σε ένα υπόστεγο στο ύπαιθρο κοντά στον Οργανισμό Λιμένα Πατρών, διαβιούν τις τελευταίες μέρες μετανάστες από το Αφγανιστάν που έχουν συλληφθεί από το Λιμενικό της Πάτρας. Το παράπτωμά τους είναι ότι προσπάθησαν να φύγουν από τη χώρα χωρίς να τους έχουν χορηγηθεί τα ανάλογα ταξιδιωτικά έγγραφα, με το όνειρο μιας καλύτερης ζωής στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Μάλιστα το βράδυ επιστρατεύονται κλούβες των ΜΑΤ προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως κοιτώνες και τους στοιβάζουν μέσα!

Το νέο αυτό περιστατικό της ντροπής, για το οποίο είναι υπεύθυνοι η κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες της, έρχεται να προστεθεί στις άθλιες συνθήκες για όσους αναγκάζονται να ζουν σε καταυλισμό που δεν κάνει ούτε για να σταβλίζονται ζώα, στη μη χορήγηση των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων για την ελεύθερη μετακίνησή τους, στη μη χορήγηση πολιτικού ασύλου, στη μη πρόσβασή τους σε υγειονομική περίθαλψη. Οι δικαιολογίες των υπευθύνων του Λιμεναρχείου ότι τα κρατητήρια του ΟΛΠΑ έχουν κριθεί ακατάλληλα λόγω του πρόσφατου σεισμού και δεν έχουν πού να τους πάνε, με αποτέλεσμα να τους τοποθετούν κατά τη διάρκεια της ημέρας σε παγκάκια, δέντρα και κάτω από υπόστεγα, μόνο ως προκλητικές μπορούν να χαρακτηριστούν.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και η Δημοκρατική Συσπείρωση καταγγέλλουν «το χωρίς διακοπή μαρτύριο των κρατουμένων του Λιμεναρχείου της Πάτρας. Ατέλειωτες ώρες είναι δεμένοι στα δέντρα και στα παγκάκια στον καυτό ήλιο σε συνθήκες καύσωνα. Η απάνθρωπη μεταχείριση των κρατουμένων ξεπερνά σε βαρβαρότητα τις συνθήκες κράτησης των κολαστηρίων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ