Τετάρτη 9 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΚΕΑΤ
Επανάληψη παλιών υποσχέσεων

Σε κλείσιμο οδηγείται το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), εξαιτίας της αδιαφορίας όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η χρηματοδότησή του δε φτάνει ούτε για τη μισθοδοσία των λίγων μονίμων υπαλλήλων, οι οποίοι πληρώνονται από την εκποίηση της περιουσίας του ΚΕΑΤ.

Το θέμα έφερε στη Βουλή χτες με Επίκαιρη Ερώτηση η βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου. Απαντώντας ο υφυπουργός Υγείας Γ. Κωνσταντόπουλος ισχυρίστηκε προκλητικά ότι οι εργαζόμενοι δεν έμειναν ούτε μια μέρα απλήρωτοι. Ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι το υπουργείο του εισηγήθηκε να αναλάβει τη μισθοδοσία του ΚΕΑΤ ο κρατικός προϋπολογισμός και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό θα επιτευχθεί μέσα στο 2009.

Η βουλευτής του ΚΚΕ υπενθύμισε στον υφυπουργό ότι πέρσι σε ανάλογη ερώτηση του ΚΚΕ είχε δώσει την υπόσχεση ότι οι μισθοί στο ΚΕΑΤ θα καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά, παρά τη δέσμευση αυτή, δεν έχει γίνει το παραμικρό, με αποτέλεσμα να οφείλονται στους εργαζόμενους 700.000 ευρώ για μισθούς, ενώ το κέντρο αντιμετωπίζει να μείνει και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, αφού δεν έχει λεφτά για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Η Δ. Μανωλάκου ζήτησε να σταματήσει η εκποίηση της περιουσίας του ΚΕΑΤ και χαρακτήρισε την πολιτική της κυβέρνησης βάρβαρη και εγκληματική. Κατήγγειλε δε ότι η οργάνωση «Πρωτοπορία» διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα χωρίς κανέναν έλεγχο, ενώ η συνεχιζόμενη απαξίωση του ΚΕΑΤ το οδηγεί σε κίνδυνο κλεισίματος και στην ιδιωτικοποίησή του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ