Τετάρτη 9 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΩΝ «ΟΜΙΛΟΥ ΛΑΝΑΡΑ»
Αναμέτρηση με την πολιτική της ανεργίας

Σήμερα, στις 9.30 π.μ., στην πλατεία Βάθης, το αγωνιστικό ραντεβού των εργαζομένων σε όλα τα εργοστάσια του ομίλου. Τετράωρη στάση εργασίας και στη «Lannet ΑΕ»

Συντονισμένα και αποφασιστικά διαδηλώνουν σήμερα οι κλωστοϋφαντουργοί του Ομίλου Λαναρά, με μπροστάρη την ταξική Ομοσπονδία του κλάδου (φωτ. αρχείου)
Συντονισμένα και αποφασιστικά διαδηλώνουν σήμερα οι κλωστοϋφαντουργοί του Ομίλου Λαναρά, με μπροστάρη την ταξική Ομοσπονδία του κλάδου (φωτ. αρχείου)
Την απόφασή τους να παλέψουν για να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας, να μην μπει ούτε ένα νέο «λουκέτο», να μη γίνει κανείς τους θύμα των κερδοσκοπικών σχεδίων που ο μεγαλοεπιχειρηματίας Λαναράς προωθεί με τις «πλάτες» μπλε και πράσινων κυβερνήσεων, διαδηλώνουν σήμερα, στο κέντρο της Αθήνας, κλωστοϋφαντουργοί από όλη τη χώρα που δουλεύουν σε μονάδες του «Ομίλου Λαναρά».

Η κινητοποίηση, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της ταξικής Ομοσπονδίας του κλάδου, ουσιαστικά στρέφεται ενάντια στην ίδια την πολιτική που υπηρετεί την «ανταγωνιστικότητα» του κεφαλαίου και πετά στο δρόμο χιλιάδες εργάτες και εργάτριες, όπως επανειλημμένα έχει γίνει με επιχειρήσεις του κλάδου, που, από την αρχή της περασμένης δεκαετίας, μετρά πάνω από 120.000 απολύσεις.

Εργαζόμενοι, αλλά και συνάδελφοί τους απολυμένοι, από Νάουσα, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή - που έχουν αναχωρήσει από χτες το βράδυ - αλλά και από Εύβοια και Οινόφυτα, συγκεντρώνονται στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Βάθης και στη συνέχεια προχωρούν σε πορεία προς το υπουργείο Απασχόλησης, όπου έχει προγραμματιστεί τριμερής συνάντηση.

Μάχη και στη «Lannet ΑΕ»

Την ανάγκη να δυναμώσει το κοινό μέτωπο όλων των εργαζομένων του Ομίλου αναδεικνύει και η απόφαση του ταξικού Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών Πληροφορικής Νομού Αττικής (ΣΕΤΗΠ) για 4ωρη στάση εργασίας σήμερα, από τις 9 π.μ. μέχρι τη 1 μ.μ., για τους εργαζόμενους στη «Lannet ΑΕ». Καλώντας σε μαζική και αποφασιστική συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση, το ΣΕΤΗΠ αναδεικνύει ότι η ανασφάλεια που μοιράζονται οι εργαζόμενοι του Ομίλου πρέπει να ενισχύσει το συντονισμό του αγώνα, αλλά και τη συσπείρωση στα συνδικάτα τους.

Στη «Lannet» βρέθηκε χθες ο βουλευτής του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΝΕ, Γ. Πρωτούλης. Μιλώντας με τους υπαλλήλους της εταιρείας, επισήμανε ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρηματιών έχει ως αποτέλεσμα το χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα, σημείωσε, η ρεαλιστικότητα και η αναγκαιότητα της πρότασης του ΚΚΕ για τη δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα τηλεπικοινωνιών, στον οποίο οι εργαζόμενοι θα έχουν δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία και ο λαός θα απολαμβάνει φθηνές και ποιοτικές υπηρεσίες.

Ο Γ. Πρωτούλης κάλεσε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο τους και να οργανώσουν τον αγώνα τους για να μη γίνει καμιά απόλυση και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους. Θυμίζουμε ότι ο εργοδότης χρωστά στους εργαζόμενους της «Lannet ΑΕ» δεδουλευμένα από Μάη και Ιούνη, ενώ οι κλωστοϋφαντουργοί είναι απλήρωτοι για πάνω από 2,5 μήνες.

Καλεί και η ΟΓΕ

Σημειώνοντας ότι «ο κοινός αγώνας είναι μονόδρομος», η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλεί, με ανακοίνωση, τις γυναίκες να πάρουν μέρος στη σημερινή κινητοποίηση και να στηρίξουν τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στον Ομιλο Λαναρά. Καταγγέλλοντας «τις ευρωενωσιακές πολιτικές που συναποφασίζουν και υλοποιούν οι εναλλασσόμενες κυβερνήσεις στη χώρα μας», η ΟΓΕ τονίζει πως «αυτές οι πολιτικές έχουν ως αποτέλεσμα τα 3/5 των ανέργων να είναι γυναίκες και μάλιστα μακράς διάρκειας άνεργες, χωρίς προοπτική Κοινωνικής Ασφάλισης και συνταξιοδότησης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στον αέρα οι εργαζόμενοι(2008-10-16 00:00:00.0)
48ωρη για δεδουλευμένα και θέσεις εργασίας(2008-09-30 00:00:00.0)
Μάχη με την εργοδοσία και τους βαστάζους της(2008-07-10 00:00:00.0)
Παρέμβαση του ΠΑΜΕ στη «Lannet ΑΕ»(2008-07-04 00:00:00.0)
Αβέβαιο το μέλλον για εκατοντάδες εργαζόμενους(2008-07-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ