Τετάρτη 9 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Στα μέτρα των ... παλιών

Χαμόγελα για τους δυο ...παλιούς, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, και δυσκολίες για τον πρωτάρη Πανιώνιο (όπως αναμενόταν άλλωστε) επιφύλαξε η χτεσινή κλήρωση της ΟΥΛΕΜΠ για τη διοργάνωση της Ευρωλίγκας τη σεζόν 2008-09. Ο Ολυμπιακός, που βρέθηκε στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, λόγω της περσινής παρουσίας του στην οκτάδα, κληρώθηκε στον Α΄ όμιλο μαζί με τις Μακάμπι, Ουνικάχα, Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ, Λε Μαν και Αβελίνο. Ο Παναθηναϊκός στο Β΄ όμιλο μαζί με τις Σιένα, Μπαρτσελόνα, Ζαλγκίρις Κάουνας, Πρόκομ και Νανσί. Ο Πανιώνιος συμμετέχει στο Δ΄ όμιλο με τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Παρτιζάν, Ρεάλ Μαδρίτης, Εφές Πίλσεν και Αρμάνι Τζινς Μιλάνο. Στο Γ΄ όμιλο δεν υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση και συμμετέχουν οι Ταού, Φενερμπαχτσέ, Βίρτους Ρόμα, Ολίμπια Λιουμπλιάνας, Γιουβεντούτ και Αλμπα Βερολίνου. Στην επόμενη φάση προκρίνονται οι τέσσερις πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου, στο λεγόμενο ΤΟΠ=16. Στη νέα διοργάνωση αλλάζει το σύστημα διεξαγωγής των προημιτελικών, όπου πλέον θα χρειάζονται τρεις νίκες για να προκριθεί κάποια ομάδα στο φάιναλ φορ. Μάλιστα, τα δυο πρώτα παιχνίδια θα διεξάγονται στην έδρα της ομάδας που έχει το πλεονέκτημα έδρας και τα δυο επόμενα σε αυτή με το μειονέκτημα. Εάν χρειαστεί πέμπτο παιχνίδι τότε η σειρά θα ξαναγυρίζει στην έδρα της ομάδας με το πλεονέκτημα. Το φάιναλ φορ θα διεξαχθεί στην ολοκαίνουρια «O2 World Arena», στις ημερομηνίες 1 -3 του Μάη.

Το σεβασμό του προς όλες τις ομάδες του πρώτου ομίλου της Ευρωλίγκας, στον οποίο κληρώθηκε ο Ολυμπιακός, εξέφρασε στις πρώτες του δηλώσεις ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων», Παναγιώτης Γιαννάκης. «Ο στόχος μας είναι σε κάθε ματς να είμαστε συγκεντρωμένοι, ώστε να μπορούμε να κερδίσουμε κάτι. Ο όμιλος έχει ομάδες με εμπειρία, αλλά και καινούριες στη διοργάνωση. Εχουμε σεβασμό σε όλες τις ομάδες, γιατί όλες θέλουν να πετύχουν», δήλωσε ο «δράκος».

Την επιστροφή του Παναθηναϊκού στα πρωτεία της Ευρώπης έθεσε ως στόχο ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος απέφυγε να αναλύσει τους αντιπάλους των «πρασίνων». Αντίθετα, έκανε αναφορά στις παγίδες που κρύβει η διοργάνωση. «Οπως καταλάβαμε από την περασμένη αγωνιστική περίοδο η φάση των 16 και των πλέι οφ είναι πιο σημαντικές από την κανονική περίοδο, άρα θα πρέπει να έχουμε προσοχή σε κάθε παιχνίδι», δήλωσε ο τεχνικός του «τριφυλλιού».

Ο προπονητής του Πανιωνίου, Αλεξάντερ Τριφούνοβιτς, ο οποίος παρακολούθησε την κλήρωση της Ευρωλίγκας από το Βελιγράδι, όπου βρίσκεται καταστρώνοντας τα πλάνα της ομάδας για τη νέα σεζόν, δήλωσε ότι τη συγκεκριμένη περίοδο κανείς δεν μπορεί να κάνει προγνωστικά.

  • Η κλήρωση για τις ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στο EUROCUP: 1ος Ομιλος: Μαρούσι, Ζαντάρ (Κροατία), Ροάν (Γαλλία) και μία εκ των Μπιλμπάο (Ισπανία), Σολέ (Γαλλία), Ρίγα (Λετονία). 4ος Ομιλος: Αρης, Τουρκ Τέλεκομ (Τουρκία), Μπνέι Χασαρόν (Ισραήλ) και μία ομάδα που θα βγει από τα προκριματικά. Προκριματικά. Πανελλήνιος - Τέλεκομ Βόννης.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ