Πέμπτη 29 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΜΑΣΑΓΙΟΥΚΙ ΟΤΣΙΑΪ
Στιγμιότυπα θανάτου

Η πρώτη αμερικανική παραγωγή, που σκηνοθέτησε ο Ασιάτης Μασαγιούκι Οτσιάι, τα «Στιγμιότυπα Θανάτου», ασχολείται με τα φαντάσματα που εισέρχονται στο κάδρο μας όταν τραβάμε τις επαγγελματικές, τις προσωπικές και τις οικογενειακές φωτογραφίες μας!

Ο κύριος αυτός, σε συνεργασία με τον σεναριογράφο Λιουκ Ντόσον, ισχυρίζεται - στα σοβαρά παρακαλώ - πως αν προσέξουμε καλά τις φωτογραφίες, που έχουμε τραβήξει ή μας έχουν τραβήξει, θα διαπιστώσουμε να υπάρχουν ανάμεσά μας, και ανάμεσα στους φίλους μας και στους συγγενείς μας, κάποιες σκιές, κάποια ακαθόριστα σχήματα. Αυτές οι σκιές, αυτά τα σχήματα, δεν είναι παραξενιές του φακού ή του φωτός, αλλά, φυλαχτείτε, φαντάσματα!

Σας ρωτάω: Τι κριτική να κάνεις; Υπάρχουν περιθώρια να ασχοληθείς σοβαρά με μια τέτοια ταινία; Ακόμα και αν είναι, που δεν είναι, άριστα γυρισμένη; Το θέμα της, που δεν είναι κωμωδία ή κάτι σχετικό, καταστρέφει κάθε καλή - που δεν υπάρχει τέτοια - προσπάθεια.

Βέβαια, μαθαίνω πως πέρα από το «δικό» μας, τον Χαρδαβέλλα, συμπαραστάτης του Οτσιάι, στην προσπάθειά του να αποδείξει την ύπαρξη φαντασμάτων, είναι και το γνωστό CNN! Το «θαυμάσιο» αυτό κανάλι έκανε μια έρευνα, με την οποία «απέδειξε» πως το ένα τρίτο των θεατών του πιστεύουν στα φαντάσματα. Μερικοί μάλιστα από αυτούς έχουν έρθει και πρόσωπο με πρόσωπο με αυτά!

Καταλαβαίνετε, φαντάζομαι, για τι είδος θεατών μιλάμε! Είναι οι ίδιοι «θεατές» που πιστεύουν ότι δικαίως η Αμερική εισβάλλει, βομβαρδίζει, σκοτώνει, καταστρέφει. Μακριά, λοιπόν, από φαντάσματα και από βλάκες «θεατές»!

Παίζουν: Τζόσουα Τζάκσον, Ρέιτσελ Τέιλορ, Ντέιβιντ Ντένμαν, Τζον Χένσλεϊ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ