Πέμπτη 22 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
«Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους!»

Συνέντευξη Τύπου για την αυριανή κινητοποίηση στην Αθήνα (10.30 π.μ., πλατεία Κλαυθμώνος) έδωσαν χτες οι εκπρόσωποι των Συνταξιουχικών Ομοσπονδιών

Στιγμιότυπο από την τελευταία συγκέντρωση των συνταξιούχων στην Αθήνα, στις 22 του Απρίλη

Eurokinissi

Στιγμιότυπο από την τελευταία συγκέντρωση των συνταξιούχων στην Αθήνα, στις 22 του Απρίλη
«Μπορεί να είμαστε συνταξιούχοι, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους». Αυτό το μήνυμα έστειλαν χτες στην κυβέρνηση οι συνταξιούχοι, οι οποίοι αύριο, Παρασκευή, κατεβαίνουν για ακόμα μια φορά στους δρόμους, με συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία με στόχο να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή. Τη συγκέντρωση διοργανώνουν οι συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΤΕΒΕ, ΟΣΕ, ΟΤΑ, ΤΣΑ, ΤΑΕ και ΠΕΣ-ΝΑΤ, ενώ στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν οι συνταξιούχοι της Αθήνας και της Νότιας Ελλάδας.

Για την κλιμάκωση του δύσκολου αγώνα τους, τα σοβαρά προβλήματα των συνταξιούχων, ως αποτέλεσμα της ληστρικής επίθεσης στο εισόδημά τους και συνολικά στα δικαιώματά τους, τις «τριτοκοσμικές», όπως τις χαρακτήρισαν, συντάξεις, την καλπάζουσα ακρίβεια, τον νέο αντιασφαλιστικό νόμο, κλπ., μίλησαν χτες σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Ομοσπονδιών. Οπως υπογράμμισαν, η κατάσταση μέρα με τη μέρα χειροτερεύει, γεγονός που δεν αφήνει στους συνταξιούχους περιθώρια επανάπαυσης. Οι συνταξιούχοι με τον αγώνα τους μεταξύ άλλων διεκδικούν κατώτερη σύνταξη για όλα τα Ταμεία 1.120 ευρώ και 80% του τελευταίου εν ενεργεία μισθού για ΔΕΚΟ - Ειδικά Ταμεία - ΝΑΤ - Δημόσιο - ΟΤΑ. Την απόσυρση του νέου αντιασφαλιστικού νόμου της κυβέρνησης, κλπ.

Στη συνέντευξη για όλα τα παραπάνω ζητήματα μίλησαν ο Δ. Μαυροδόγλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Γ. Λέκκας, πρόεδρος της ΠΕΣ-ΝΑΤ, ο Π. Βασιλόπουλος, πρόεδρος των συνταξιούχων ΟΣΕ, ο Π. Βαβουγιός, από τους δημόσιους υπάλληλους, ο Γ. Κοντονάσιος, από τους συνταξιούχους των ΕΛΤΑ, και ο Ε. Ποταμιάνος, εκπρόσωπος των συνταξιούχων ΤΣΑ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ