Πέμπτη 15 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΣΟΚ
Αντιδράσεις για το θεαθήναι

Για «επιζήμια εκχώρηση δημόσιας περιουσίας και απώλειας δημόσιου ελέγχου», κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ την κυβέρνηση της ΝΔ, παραβλέποντας το γεγονός ότι το ίδιο - ως κυβέρνηση - άνοιξε το δρόμο για την παράδοση των κρατικών επιχειρήσεων σε πολυεθνικούς και μονοπωλιακούς ομίλους. Σχολιάζοντας τη χτεσινή απόφαση της διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων για την παράδοση του ΟΤΕ στη γερμανική Ντόιτσε Τέλεκομ (ΝΤ), το Πολιτικό Συμβούλιο (ΠΣ) του ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε να... καταγγείλει την κυβέρνηση της ΝΔ ότι ολοκληρώνει το ξεπούλημα του ΟΤΕ.

Παραβλέποντας το γεγονός ότι το ίδιο, ως κυβέρνηση ιδιωτικοποίησε το μεγαλύτερο τμήμα της δημόσιας περιουσίας, το ΠΑΣΟΚ δηλώνει σήμερα - με περίσσιο θράσος - πως «αντιτίθεται στην εκχώρηση του ΟΤΕ στην "Deutche Telekom"» (!) Αν και οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ είναι δομημένες ακριβώς πάνω στην ενίσχυση των «σχέσεων» του κράτους με το ιδιωτικό κεφάλαιο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «χύνει κροκοδείλια δάκρυα» για την «εξαγορά του ΟΤΕ και την απώλεια του ελέγχου και της διοίκησης από το ελληνικό δημόσιο».

Ανεξάρτητα από τις δημαγωγικές κορόνες, το ΠΑΣΟΚ δεν κρύβει τη θέση του, να διατηρηθεί στον έλεγχο του δημοσίου, μόνο το 33% του ΟΤΕ και παράλληλα να αναζητηθούν «στρατηγικές συμμαχίες» και «συνεργασίες» με τον «ιδιωτικό τομέα». Στα πλαίσια αυτά, το ΠΣ του ΠΑΣΟΚ δεν κρύβει πως θέλει «τον ΟΤΕ να λειτουργεί ανταγωνιστικά υπό δημόσιο έλεγχο». Παράλληλα, διευκρινίζει πως «δε θέλει τον ΟΤΕ κρατικό μονοπώλιο ή ολιγοπώλιο» και υπογραμμίζει ότι «δεν εκφοβίζει τους ιδιώτες επιχειρηματίες», αλλά τους ενημερώνει ότι αν βρεθεί στην κυβέρνηση «θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα» προκειμένου το Δημόσιο να ανακτήσει το 33%...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ