Παρασκευή 25 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απάντηση στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΤΑΥΡΩΣΗ μεταναστών και προσφύγων

Τις άθλιες συνθήκες δουλειάς και διαβίωσης έρχονται να συμπληρώσουν οι απαγορευτικοί όροι της νομιμοποίησης και τα σχεδόν μηδενικά ποσοστά χορήγησης ασύλου. Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης για τους τραμπουκισμούς στη Μανωλάδα

  • Η απεργία των κολίγων στη Μανωλάδα της Ηλείας, στο πλευρό των οποίων βρίσκονται σταθερά το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, έφερε με τον πιο οξυμένο τρόπο στην επιφάνεια την εκμετάλλευση και τις άθλιες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης, που αντιμετωπίζουν χιλιάδες διωγμένοι από την πατρίδα τους μετανάστες εργάτες και πρόσφυγες.
  • Τα καθημερινά εγκλήματα σε βάρος των μεταναστών και των οικογενειών τους είναι απόρροια της πολιτικής, που τους θέλει φτηνή και αναλώσιμη εργατική δύναμη για το κεφάλαιο. Εχουν τη ρίζα τους στην αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και στους νόμους που την ενσωματώνουν στην ελληνική νομοθεσία.
  • Μόνη απάντηση η ταξική συμπόρευση Ελλήνων και ξένων μεταναστών, μέσα από τα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ. Με πλαίσιο πάλης που απαντά στις σύγχρονες ανάγκες όλων των εργαζομένων και τους ενώνει, ανεξάρτητα από χώρα καταγωγής, φυλή, θρησκεία, γλώσσα, ήθη και έθιμα.

ΣΕΛ.  12   -   13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ