Παρασκευή 25 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στο έλεος του ανταγωνισμού

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΙ καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ, γίνονται πολύ καλύτερα από το παρελθόν απαντά το υπουργείο Ανάπτυξης. Ολη η κόντρα, φυσικά, για την περίφημη πασχαλινή αγορά.

Μόνο που η αγορά την περίοδο του Πάσχα δεν αλλάζει, η ίδια είναι όπως τις υπόλοιπες μέρες: Ασύδοτη και ανεξέλεγκτη στο έλεος του ανταγωνισμού.

Οχι γιατί κάποιος την ελέγχει ή δεν την ελέγχει. Αλλά επειδή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και οι δυο τους, αποφάσισαν ότι έτσι τη θέλουν.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ η δήλωση του υπουργού Παιδείας: «Δε θα ανεχθούμε κανένα φαινόμενο διαφθοράς», είπε με αφορμή τα ΤΕΕ που έδιναν παράνομα πτυχία στην Ηπειρο.

Δεν ξέρει, μήπως, ο Ε. Στυλιανίδης ότι η διαφθορά «πάει πακέτο» με την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας;

Οταν ένα δημόσιο και δωρεάν (υποτίθεται) αγαθό παραδίδεται στους επιχειρηματίες δεν είναι αυτονόητο ότι θα εμφανιστούν και θα πληθύνουν τέτοια φαινόμενα;

Αφού βασικός στόχος της εκπαίδευσης θα γίνει το κέρδος πώς είναι δυνατόν να συγκρατηθούν τα κάθε λογής συμφέροντα (μικρά σήμερα, μεγάλα αύριο) στην ...αξιοκρατία.

Τώρα, το αν θα τους ...ανεχθεί ή όχι ο εκάστοτε υπουργός, ελάχιστα διαφοροποιεί τα πράγματα.

Ας αφήσουν, λοιπόν, την υποκρισία εκεί στο υπουργείο Παιδείας και ας αναρωτηθούν τι πολιτική εφαρμόζουν.

ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς αποφάσισε - αν δεν το μάθατε - η κυβέρνηση και, φυσικά, το κόστος του αυξάνει στο 1 ευρώ!

Δηλαδή, αυτοί ομαδοποιούν και εμείς την πληρώνουμε. Σας θυμίζει, μήπως, κάτι αυτή η ιστορία;

Κάπως έτσι δεν έγινε και η ιστορία με το Ασφαλιστικό; Να έχουμε λίγα Ταμεία, μας είπανε είναι ο στόχος τους, αλλά τελικά αυξήθηκαν τα όρια ηλικίας και μειώθηκαν οι συντάξεις.

Φαίνεται ότι η γραμμή είναι ...διυπουργική και θα εφαρμοστεί σε όλους τους τομείς.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ