Τετάρτη 23 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ: Το λιμάνι της Σκιάθου βρίσκεται σε επιεικώς απαράδεκτη κατάσταση. Στην παραμικρή κακοκαιρία προκαλούνται σοβαρότατες ζημιές. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι τουριστικά και επαγγελματικά σκάφη να αποφεύγουν το λιμενισμό στο συγκεκριμένο λιμάνι, λόγω των πολλαπλών κινδύνων.

Αίτημα των κατοίκων είναι η επέκταση του λιμενοβραχίονα ως το «Δασκαλιό», η χαρτογράφηση του λιμανιού και η σύνταξη γενικού τοπογραφικού σχεδίου του λιμανιού και του κόλπου και χωροθέτηση - μεταφορά του εμπορικού - επιβατηγού λιμένα. Επίσης χωροθέτηση της μαρίνας - καταφύγιο μικρών σκαφών, κατασκευή δύο πλωτών αγκυροβολίων για κρουαζιερόπλοια και μεγάλα σκάφη.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Σταύρος Σκοπελίτης και Γιώργος Μαυρίκος ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς τι άμεσα μέτρα σκοπεύουν να πάρουν, ώστε σε εύλογο χρονικό διάστημα να γίνουν τα παραπάνω αναγκαία έργα.

ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ ΜΑΚΑΒΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΤΙΤΛΟ «ΔΗΩ»: Οι κτηνοτρόφοι παραγωγοί Τριανταφύλλου Κωνσταντίνος και η σύζυγός του Μακαβού Παρασκευή, κάτοικοι του Δήμου Πανοράματος Θεσσαλονίκης, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας (ΕΠΑΑ) 2000-2006.

Οι συγκεκριμένοι, όμως, κτηνοτρόφοι, το 2007 υπέβαλαν αιτήσεις παραίτησης από το πρόγραμμα, γιατί δεν έχουν τις απαραίτητες εκτάσεις για την εκμετάλλευσή τους, λόγω άρνησης του δήμου.

Η εταιρεία πιστοποίησης όμως, με αγωγές που κατέθεσε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, μη παίρνοντας υπόψη τη δυσχερή θέση των συγκεκριμένων κτηνοτρόφων, απαιτεί την είσπραξη 4.273,89 ευρώ από τους δύο και μάλιστα ζητά και την προσωποκράτησή τους.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό:

  • Τι μέτρα θα πάρει για να σταματήσει η δίωξη των παραπάνω δύο κτηνοτρόφων από τη συγκεκριμένη εταιρεία;
  • Τι ενέργειες θα κάνει έτσι ώστε η πιστοποίηση των βιολογικών προϊόντων να γίνεται δωρεάν από τον ΟΠΕΓΕΠ;

ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «LINKUP INTEGRATED SERVICE AE» ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΤΕΘΕΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΡΙΟΥ: Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται οι εργαζόμενες στην εταιρεία «Linkup integrated service AE» που της έχει ανατεθεί η καθαριότητα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου. Η εταιρεία απέλυσε τρεις εργαζόμενες όταν πήγαν να διεκδικήσουν τους οφειλόμενους μισθούς 2 μηνών. Περίπου 2 μήνες νωρίτερα απολύθηκε άλλη εργαζόμενη γιατί ζήτησε να δει τη σύμβαση εργασίας που είχε υπογράψει. Η αυθαιρεσία του εργολάβου έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, ώστε οι καθαρίστριες μπορεί να δουλεύουν 8 ώρες (ακόμα και 2 συνεχόμενα 8ωρα) και να τις πληρώνουν για 4ωρη εργασία. Αμείβονται με μεροκάματο 20 ευρώ, όταν η κλαδική συλλογική σύμβαση προβλέπει 36 ευρώ. Δεν πληρώνονται οικογενειακά επιδόματα, αργίες, νυχτερινές υπερωρίες και δεν τους κολλάνε τα ένσημα.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιώργος Μαυρίκος και Μπάμπης Χαραλάμπους ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς τι μέτρα θα πάρουν ώστε:

  • Να σταματήσει η αυθαιρεσία.
  • Να ανακληθούν οι απολύσεις και να καταβληθούν άμεσα οι μισθοί. Να εφαρμοστεί η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας, καθώς και να «κολλούνται» τα ένσημα, να πληρώνονται τα επιδόματα και υπερωρίες.
  • Να καταργηθούν οι εργολαβίες στα Νοσοκομεία. Να περάσει η καθαριότητα στην ευθύνη του δημόσιου νοσοκομείου και να προσληφθούν οι καθαρίστριες σαν μόνιμο προσωπικό.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ