Σάββατο 12 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΑΠΡΙΛΗ 2008
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Κρίσιμη αναμέτρηση στις 15 του Μάη

Η έκπτωτη πλειοψηφία της διοίκησης του Σωματείου «ΤΡΙΑΙΝΑ» των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά αναγκάστηκε να αποδεχτεί τη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης. Η εκλογοαπολογιστική συνέλευση και η εκλογή εφορευτικής επιτροπής καθορίστηκε για τις 14 Μάη. Η απόφαση αυτή, είναι αποτέλεσμα των έντονων πιέσεων που άσκησαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του ναυπηγείου, δίνοντας δύναμη στις συνεπείς αγωνιστικές δυνάμεις της παράταξης Εργοστασιακή Επιτροπή Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΕΝΣ) να αντιπαρατεθούν με το μέτωπο εργοδοσίας - ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και να επιβάλουν εκλογές.

Στη γενική συνέλευση που έγινε στις 16 Οκτώβρη του 2007, η πλειοψηφία των εργαζομένων ενέκρινε την πρόταση μομφής που είχε καταθέσει η ΕΕΝΣ και ψήφισε την καθαίρεση της πλειοψηφίας της διοίκησης του σωματείου, που είχε ευθυγραμμιστεί με την εργοδοσία. Με την απόφασή τους αυτή οι εργαζόμενοι αντιτάχθηκαν στην πώληση του τμήματος τροχαίου υλικού και στην απόλυση των 200 συναδέλφων τους που εργάζονταν σε αυτό.

Η ΕΕΝΣ με ανακοίνωσή της, καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. «Με την ψήφο σας - επισημαίνει - αλλάξτε ρότα στο σωματείο τώρα». Υπογραμμίζει πως «το πιο σημαντικό για την παράταξή μας είναι, ότι οι συνάδελφοι των τρένων είναι μαζί μας και μαζί θα δώσουμε τη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας» και τονίζει: «Αναδείξτε την ΕΕΝΣ κυρίαρχη δύναμη, στο συνδικαλιστικό κίνημα στο ναυπηγείο, άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ