Σάββατο 12 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΑΠΡΙΛΗ 2008
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Δυνατός είναι ο οργανωμένος, ο αποφασισμένος εργάτης

Στα οικοδομικά έργα, για την κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή της Φθιώτιδας, περιόδευσε χτες το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος

Εργάτες με την εφημερίδα της Ομοσπονδίας τους στο χέρι
Εργάτες με την εφημερίδα της Ομοσπονδίας τους στο χέρι
Την τεράστια σημασία που έχει η οργάνωση του αγώνα της εργατικής τάξης, σαν ο μόνος δρόμος για την απόκρουση της ολομέτωπης επίθεσης του κεφαλαίου και των εκφραστών του, στην προοπτική της ανατροπής του εκμεταλλευτικού συστήματος, ανέδειξε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, κατά τη διάρκεια χτεσινής περιοδείας στα έργα της κατασκευής σηράγγων, στην περιοχή Καλλίδρομο Φθιώτιδας, από όπου θα περάσει η νέα σιδηροδρομική γραμμή.

Ο Γ. Μαρίνος μιλώντας στους οικοδόμους επισήμανε: «Το ΚΚΕ, ενενήντα χρόνια παίρνει δύναμη από τους χώρους δουλειάς, από τη σχέση του με τους εργάτες και τις εργάτριες. Και δίνει δύναμη, γιατί προσπαθεί να οργανώσει την πάλη των εργατών. Σε αυτό πρέπει να επιμείνουμε πολύ περισσότερο σήμερα που η επίθεση του κεφαλαίου είναι σφοδρή. Το κεφάλαιο πιστεύει σε ένα θεό, το θεό του κέρδους. Αυτό καθορίζει τη στάση του και την πολιτική των κυβερνήσεων. Των κυβερνήσεων της ΝΔ σήμερα, του ΠΑΣΟΚ χτες, την πολιτική της ΕΕ. Τα κέρδη του κεφαλαίου αυξάνονται μόνο μέσα από την εκμετάλλευση της δική σας εργατικής δύναμης, της εργατικής τάξης».

Πρέπει τώρα, τόνισε πιο κάτω, «να τους κοντράρουμε πιο πολύ από πριν. Να απαιτήσουμε να καταργηθούν αντεργατικά μέτρα και να διεκδικήσουμε αιτήματα που ικανοποιούν τις ανάγκες της εργατικής τάξης». Σε αυτήν την κατεύθυνση, ανέδειξε την αναγκαιότητα της οργάνωσης, της ανάπτυξης του αγώνα «στο χώρο δουλειάς, στο συνδικάτο. Γιατί θέλει κότσια η σύγκρουση με τους εργολάβους, τις κατασκευαστικές, το μεγάλο κεφάλαιο. Θέλει δύναμη ο αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενάντια στην ΕΕ. Και θέλει πολύ καλή οργάνωση η πάλη για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για την ανατροπή αυτού του εκμεταλλευτικού συστήματος. Σε αυτό το δρόμο πρέπει να βαδίσουμε».

Ολοι στην απεργία!

Μιλώντας στους οικοδόμους, σε ένα από τα εργοτάξια της περιοχής
Μιλώντας στους οικοδόμους, σε ένα από τα εργοτάξια της περιοχής
Καλώντας στην απεργία στις 16 Απρίλη, τόνισε ότι σε αυτήν «συμμετέχει και πρωτοστατεί η ταξική αγωνιστική Ομοσπονδία και τα Συνδικάτα των οικοδόμων. Μαζί με άλλες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία που παλεύουν μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ. Σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να συμμετέχουμε όλοι, δεν πρέπει να λείπει κανένας. Δίνει απάντηση στην υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, με αντεργατικούς, απαράδεκτους όρους. Με αύξηση που δεν είναι ούτε ένα ευρώ τη μέρα. Αυτή τη σύμβαση υπέγραψε η ΓΣΕΕ, οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Είναι πρόκληση που πρέπει να απαντηθεί με ένταση των προσπαθειών να πετύχει η απεργία, να είναι καθολική, μαζική και να συνεχίσουμε τον αγώνα. Και στην Πρωτομαγιά και το επόμενο διάστημα».

«Η δύναμη βρίσκεται σε εσάς, στο δικό σας αγώνα», τόνισε ο Γ. Μαρίνος. «Στην οργάνωση που πρέπει να 'χουμε. Αυτή φοβούνται. Η δύναμη του εργάτη αυξάνεται όταν έχει συνειδητοποιήσει ότι είναι αυτός ο παραγωγός του πλούτου, που δημιουργεί όλα αυτά που βλέπουμε γύρω μας και είναι αυτός που με το δικό του μόχθο και αγώνα, πλουτίζουν οι καπιταλιστές. Ο δυνατός εργάτης είναι ο οργανωμένος εργάτης. Είναι ο αποφασισμένος εργάτης».

Απαντώντας στο ιδεολόγημα της ταξικής συνεργασίας και δείχνοντας τους πραγματικούς αντιπάλους της εργατικής τάξης, επισήμανε: «Πρέπει να κατανοήσουμε ότι οι καπιταλιστές είναι αντίπαλοί μας, δεν είναι συνεταίροι μας. Είναι αντίπαλοί μας αυτοί που κυβερνούν και υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Είναι αντίπαλοι της εργατικής τάξης οι δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα που μιλούν για συναίνεση, ταξική συνεργασία, κοινωνικό διάλογο, για ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία του κεφαλαίου. Είναι αντίπαλη η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Είναι αντίπαλος ο κυβερνητικός - εργοδοτικός συνδικαλισμός, που σήμερα αρνείται να συμμετάσχει στην απεργία στις 16 Απρίλη.

Εάν τους αντιμετωπίσουμε σαν αντίπαλους και καταλάβουμε ότι υπάρχουν ταξικές δυνάμεις που αγωνίζονται, εάν ενισχύσουμε αυτές τις δυνάμεις και αλλάξουμε το συσχετισμό δύναμης, θα παλεύουμε κάθε μέρα από καλύτερες θέσεις και θα έχουμε επιτυχίες. Πάρτε αυτήν την απόφαση, συμμετέχετε στην απεργία. Μαζί Ελληνες και μετανάστες με πιο γερούς δεσμούς, με καλύτερες σχέσεις, χτυπώντας αντιλήψεις που διασπούν τους εργάτες, τις παρεμβάσεις των αφεντικών που θέλουν να μας χωρίσουν».

Να σπάσει η μοιρολατρία

Αναδεικνύοντας ότι η βαρβαρότητα του καπιταλισμού δεν είναι ούτε ανίκητη ούτε αιώνια, υπογράμμισε: «Να δώσουμε συνέχεια με την Πρωτομαγιά, μαζί με το ΠΑΜΕ. Και να σκεφτούμε την κλιμάκωση της πάλης. Γιατί, όταν το κεφάλαιο θέλει να σε γονατίσει, έχεις υποχρέωση εσύ εργάτη στον εαυτό σου, στην οικογένειά σου, στα παιδιά σου, στην τάξη σου να σηκώσεις το ανάστημα και να πεις "μέχρι εδώ. Θα σε πολεμήσω πιο πολύ, θα οργανωθώ καλύτερα και θα σε νικήσω, μέχρι να σε ανατρέψω. Μέχρι η εργατική τάξη να κατακτήσει την εξουσία". Δεν είναι ποτέ μοιραίο 100 οικογένειες να κυβερνούν μια χώρα, την Ελλάδα, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, να κυβερνούν όλες τις χώρες. Οι πολλοί έχουν περισσότερη δύναμη αλλά πρέπει να έχουν προσανατολισμό και στόχο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γραμμή υποταγής στον αντίπαλο(2013-06-28 00:00:00.0)
Στη μάχη για την απεργία(2012-09-15 00:00:00.0)
Κλιμάκωση της σύγκρουσης με τα μονοπώλια(2011-02-13 00:00:00.0)
Απέναντι στη στρατηγική του κεφαλαίου(2011-01-14 00:00:00.0)
Στο δρόμο της Πρωτομαγιάς και της ταξικής πάλης(2005-05-12 00:00:00.0)
ΕΡΓΑΤΕΣ- ΑΓΡΟΤΕΣ στους δρόμους(2004-11-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ