Τρίτη 1 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αλληλεγγύη στη Σοσιαλιστική Κούβα

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει την κυβέρνηση των ΗΠΑ για τις επιθέσεις της ενάντια στον κουβανέζικο λαό όπως είναι: ο οικονομικός πόλεμος, η εσωτερική υπονόμευση, η αντικουβανική προπαγάνδα, οι τρομοκρατικές επιθέσεις κ.ά. Σε ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ τονίζεται:

Στόχος των ΗΠΑ είναι να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια άμεση στρατιωτική επέμβαση στο Νησί της Επανάστασης.

Στα πλαίσια αυτά, είναι και οι νέες προβοκάτσιες όπως:

  • H αντικουβανική καμπάνια της Οργάνωσης «Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα», που, όπως έχει αποκαλυφθεί, χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ενωση και έχει στενές σχέσεις με τη CIA (ο επικεφαλής αυτής της οργάνωσης, ο Ρομπέρ Μενάρ, πρόσφατα τιμήθηκε από τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί με το παράσημο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής).
  • Οι οργανωμένες καμπάνιες από τις ΗΠΑ στα πλαίσια του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, που κατηγορούν άδικα την Κούβα παρ' όλα τα επιτεύγματα που εισπράττει ο λαός της σχετικά με τα εργασιακά και την κοινωνική περίθαλψη. Επιδιώκουν να περιλάβουν την Κούβα στη λίστα των χωρών που θα καλεστούν να δώσουν εξηγήσεις μπροστά στην Επιτροπή των Κανόνων της 97ης συνεδρίασης της Διεθνούς Συνδιάσκεψης Εργασίας, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνη του 2008.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στη Σοσιαλιστική Κούβα και θα συμβάλει στο να αναπτυχθούν πολύμορφες δραστηριότητες στήριξης του κουβανέζικου λαού.

Καταδικάζουμε τη μετατροπή του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας σε ένα όργανο των ευρω-αμερικανών ιμπεριαλιστών, που προσαρμόζει τις διεθνείς συμβάσεις, με βάση τα συμφέροντά τους και με την ψήφο των «εργατικών» εκπροσώπων που στοιχίζονται πίσω από ταμεία της διεθνούς συνδικαλιστικής συνομοσπονδίας της ITUC.

Απαιτούμε

  • Να σταματήσει τώρα ο βάρβαρος οικονομικός αποκλεισμός που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στη Σοσιαλιστική Κούβα.
  • Να απελευθερωθούν τώρα οι 5 Κουβανοί πατριώτες που κρατούνται παράνομα εδώ και 9 χρόνια στις φυλακές των ΗΠΑ.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ