Παρασκευή 21 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντικομμουνιστές σε δράση

Οι γνωστοί αντιδραστικοί ευρωενωσιακοί κύκλοι επανέρχονται με το αίτημα καταδίκης του σοσιαλισμού για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εξισώνοντάς τον με το ναζισμό!

Το γενικότερο κλίμα αντικομμουνισμού που επικρατεί στην ΕΕ, απόδειξη του οποίου είναι και η προχτεσινή απόφαση για απαγόρευση της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τσεχίας, ενθαρρύνει την έκφραση των πλέον αντιδραστικών απόψεων και παροτρύνει σε πρωτοβουλίες, όπως αυτή που ανέλαβε στο πλαίσιο του Ευρωκοινοβουλίου μια ομάδα αποτελούμενη από 8 ευρωβουλευτές της «σοσιαλιστικής» ευρωομάδας PSE και εξ ονόματός της, να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να «σκύψει» στα «εγκλήματα γενοκτονίας, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου που διεπράχθησαν από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα», και συγκεκριμένα απ' το «ναζιστικό και το σταλινικό»!

Φαίνεται ότι αναζητείται ταχτική να επανακάμψει η ουσία του «αντικομμουνιστικού μνημονίου» με τρόπο που να το κάνει πιο «εύπεπτο» και τελικά να περάσει. Δεν εκπλήσσει ότι το ζητούν σοσιαλδημοκράτες. Αυτός ήταν ο ρόλος τους από την εποχή της Οχτωβριανής Επανάστασης και τον αντισοβιετισμό του Κάουτσκι.

Στο κείμενο της Ερώτησης που κατέθεσαν, ξεδιάντροπα εξισώνουν το ναζισμό με το σοσιαλισμό, ενοχοποιώντας τον δεύτερο για τέτοια εγκλήματα, ομολογώντας το φόβο που προκαλεί στο κεφάλαιο και στους πολιτικούς του εκπροσώπους ο σοσιαλισμός ως η μόνη προοπτική υπέρ των λαών που εξακολουθεί να συνεγείρει και να εμπνέει. Αλλά και το μέχρι πού είναι διατεθειμένοι να φτάσουν προκειμένου να τον χτυπήσουν και συκοφαντήσουν.

Η εν λόγω ομάδα ευρωβουλευτών εμμέσως πλην σαφώς εγκαλεί τους αρμόδιους κύκλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το γεγονός ότι δεν έχουν δράσει αποφασιστικά στην κατεύθυνση διερεύνησης των «εγκλημάτων ολοκληρωτικών καθεστώτων». Συγκεκριμένα, αφού αναφέρονται στην απόφαση του Απρίλη του 2007 των υπουργών Δικαιοσύνης της ΕΕ, που αφορούσε στην «καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκφράσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας, η οποία ασχολείται με εγκλήματα όπως η παρότρυνση στο μίσος και τη βία και η δημόσια δικαιολόγηση, άρνηση και χονδροειδής ελαχιστοποίηση εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου όπως αυτά προσδιορίζονται στο Καταστατικό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και του Δικαστηρίου της Νυρεμβέργης», σημειώνουν με νόημα ότι «τα εγκλήματα που διεπράχθησαν για άλλους λόγους όπως εκείνα των ολοκληρωτικών καθεστώτων σαφώς δεν καλύπτονται»!

Με το φόβο δε της κατακραυγής αναζητούν άλλοθι για την ενέργειά τους αυτή και τη δικαιολογούν επικαλούμενοι τάσεις που επιδιώκουν να επανεκτιμήσουν την Ιστορία στη βάση εσκεμμένων και μεροληπτικών ερμηνειών και όχι επιστημονικών ερευνών, στις οποίες κατά τη γνώμη τους πρέπει να στηριχτεί μια τέτοια ...επανεκτίμηση.

Με τη διαφορά ότι και αυτή η ταχτική «πατά» στο έδαφος που έχουν στρώσει τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία για την αναθεώρηση της Ιστορίας προκειμένου με την επιστημονικοφάνεια να χρησιμοποιήσουν ιστορικά γεγονότα άλλης περιόδου στην εξυπηρέτηση της σημερινής ιμπεριαλιστικής πολιτικής και δράσης.

Ετσι, στο κείμενο της Ερώτησής τους αφού υπενθυμίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει τις δραστηριότητές της πάνω σ' αυτό το θέμα, δηλώνουν ότι η δική τους πρωτοβουλία «συμπίπτει με τάσεις που αποσκοπούν στην επανεκτίμηση της ευρωπαϊκής Ιστορίας με εσκεμμένες και μεροληπτικές πολιτικές ερμηνείες και όχι με βάση την επιστημονική έρευνα», που «δεν βασίζεται σε μια αντικειμενική αξιολόγηση όλων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων που κατέστησαν υπεύθυνα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα».

Στο διά ταύτα, «υπό το πρίσμα των εξελίξεων αυτών» και στο πλαίσιο της «διεξαγωγής της διάσκεψης εμπειρογνωμόνων που έχει προγραμματιστεί για τις 8 Απρίλη και της επερχόμενης 40ής επετείου της άνοιξης της Πράγας» ρωτούν:

«-- Ποιες περαιτέρω δραστηριότητες σχεδιάζει η Επιτροπή προκειμένου να ενισχυθεί μια επιστημονική προσέγγιση στα συστήματα των ευρωπαϊκών ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων;

-- Με ποιον τρόπο προτίθεται να εντείνει τη συζήτηση για τα εγκλήματα που διέπραξαν τα ολοκληρωτικά και αυταρχικά καθεστώτα στην ευρωπαϊκή ιστορία του 20ού αιώνα, περιλαμβανομένου του ναζιστικού και του σταλινικού καθεστώτος καθώς και τα υπερεθνικιστικά, αυταρχικά και αντιδημοκρατικά καθεστώτα κατά την προπολεμική και μεταπολεμική περίοδο που κατέστησαν υπεύθυνα (καίτοι σε διαφορετική κλίμακα) για ενέργειες καταστολής, δολοφονίες και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας;

-- Με ποιον τρόπο θα εξασφαλίσει η Επιτροπή ότι η συζήτηση θα επικεντρωθεί σε επιστημονικά κριτήρια και δεν θα πέσει θύμα πολιτικής εκμετάλλευσης στο πλαίσιο της αναζωπύρωσης του εθνικισμού και του λαϊκισμού;».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ρίχνουν χρήμα για να ταυτίσουν τον κομμουνισμό με το φασισμό(2013-10-19 00:00:00.0)
Ρίχνουν χρήμα για να ταυτίσουν τον κομμουνισμό με το φασισμό(2013-10-19 00:00:00.0)
Συκοφάντηση και ποινικοποίηση του σοσιαλισμού(2011-08-28 00:00:00.0)
Επίσημη κατεύθυνση ο αντικομμουνισμός και το ξαναγράψιμο της Ιστορίας(2011-02-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ