Πέμπτη 6 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
Το Κοσσυφοπέδιο ανήκει στη Σερβία

Η Βουλγαρική Αντιφασιστική Ενωση, με διακήρυξή της από τη Σόφια, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της κατά της προσπάθειας των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων να αποσταθεροποιήσουν τη δημοκρατία της Σερβίας, αρπάζοντας κυριολεκτικά μια επαρχία της, το Κοσσυφοπέδιο, μετατρέποντάς το σε «ανεξάρτητο» κρατίδιο. Αυτές οι επικίνδυνες πολιτικές, επισημαίνεται, οδηγούν στο διαμελισμό των Βαλκανίων και επισείουν τον κίνδυνο του πολέμου στην περιοχή.

Το Κοσσυφοπέδιο αποτελεί αδιαίρετο μέρος της Σερβίας, τονίζεται και υπογραμμίζεται: ...Μόνο ενωμένη η σέρβικη δημοκρατία αποτελεί εγγύηση για την ειρήνη, την αλληλεγγύη και την καλή σχέση μεταξύ των γειτονικών χωρών της Βαλκανικής.

Γιουγκοσλάβοι Βετεράνοι

Επίσης, με ανακοίνωσή της η Ενωση Βετεράνων του Εθνικού Απελευθερωτικού πολέμου 1941-1945 της Σερβίας (SUBNOR), αφού αναφέρεται στην ιμπεριαλιστική τακτική απόσχισης του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία, επισημαίνει την παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Απευθύνει έκκληση σε όλες τις εθνικές και διεθνείς οργανώσεις βετεράνων Αντιστασιακών Αγωνιστών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου να ασκήσουν την επιρροή τους στις κυβερνήσεις των χωρών τους για να μην αναγνωρίσουν και να αποτρέψουν την αναγνώριση του «ψευδοκράτους του Κοσσόβου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ