Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Μάρτη 2008 - αριθ. φύλλου: 10018

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Οι εφεδρείες του συστήματος και ο ΣΥΝ

Είναι γεγονός ότι ο αστικός Τύπος και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της πλουτοκρατίας προβάλλουν τον ΣΥΝ ως τη νέα ανερχόμενη δύναμη στο πολιτικό σκηνικό. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν και παίρνουν και κάθε επόμενη καταγράφει απώλειες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ με μεγαλύτερα ποσοστά. Κοινός τόπος όλων είναι πως ο ΣΥΝ ενισχύεται από το ΠΑΣΟΚ. Και ότι όλοι θέλουν να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ.

Δεν πρέπει πλέον να θεωρείται αποκάλυψη πως το αστικό πολιτικό σύστημα έχει μπει σε μπελάδες. Το λένε τα επιτελεία του. Η φθορά της αστικής πολιτικής και των κομμάτων της πρέπει να βρει ασφαλές καταφύγιο. Το δικομματικό σύστημά τους φαίνεται πως δεν μπορεί να εγκλωβίζει όπως πριν λαϊκές δυνάμεις στην αστική πολιτική. Ανησυχούν δε ιδιαίτερα για τη σοσιαλδημοκρατία. Και δεν έχουν άδικο, γιατί αυτή πάντα είχε την ικανότητα να ενσωματώνει λαϊκές δυνάμεις στο σύστημα, παραπλανώντας με τις δήθεν κοινωνικές παροχές και την πολιτική «αναδιανομής του πλούτου». Σήμερα, όλο και μεγαλύτερα τμήματα των λαϊκών στρωμάτων λένε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν την ίδια πολιτική. Το ΚΚΕ έχει συμβάλει τα μέγιστα σ' αυτό προβάλλοντας το σύνθημα για «αδύνατη κυβέρνηση, αδύνατη αξιωματική αντιπολίτευση». Οτι «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν, άλλαξε εσύ, εγκατάλειψέ τους».

Είναι γεγονός ότι η σοσιαλδημοκρατία περνά κρίση στρατηγικής. Και αυτό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ταύτισης, στη διαχείριση του καπιταλισμού στην τωρινή του φάση, με τα παραδοσιακά του κόμματα όπως η ΝΔ.

Συνέχεια στη σελίδα 5 (Αποψη)


ΣΤΟΠ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ του παλαιστινιακού λαού

Associated Press

Τον άμεσο τερματισμό των ισραηλινών φονικών επιδρομών σε βάρος του παλαιστινιακού λαού απαίτησε χτες το βράδυ μπροστά από την ισραηλινή πρεσβεία πλήθος λαού και νεολαίας της Αθήνας, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ, της ΕΕΔΥΕ, της ΠΕΔΥΕ, της ΕΕΔΔΑ και της ΟΓΕ. Την ίδια ώρα, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, βρίσκεται στην περιοχή για να προωθήσει τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στη Μέση Ανατολή.

Associated Press


ΣΕΛ.  3

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Για τα γενέθλια των 90 χρόνων του ΚΚΕ, καθώς και για όλους τους Καλαματιανούς αγωνιστές, που έδωσαν τη ζωή τους για τα ιδανικά του σοσιαλισμού, τα αδέλφια Β. Τ. και Ν. Τ. προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Γουδή - Ζωγράφου, 1.000 ευρώ.



ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ
Οι μυστικές υπηρεσίες αλωνίζουν

Υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών, τάχθηκε, στη συζήτηση στη Βουλή, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  6  -  7
ΚΚΕ
Βέτο σε ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ

Το ΚΚΕ καλεί τους Ελληνες και αλλοδαπούς εργάτες, τα λαϊκά στρώματα να βάλουν βέτο σε ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ.


ΣΕΛ.  11
ΠΑΜΕ
Αναγκαίος όσο ποτέ ο ξεσηκωμός

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις αυριανές πικετοφορίες και στα συλλαλητήρια στις 13 του Μάρτη, απευθύνει το ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  19

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ