Σάββατο 16 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
Σταθερά καθοδικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

«Σταθερή» είναι η τάση μείωσης των κομμάτων του δικομματισμού, καθώς η αντιδραστική πολιτική που από κοινού εφαρμόζουν εξυπηρετεί την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και πλήττει τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.

Την καθοδική τάση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε η νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, η οποία διενεργήθηκε στις 12 και 13 του Φλεβάρη σε δείγμα 1.016 ατόμων. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, τα δύο μεγάλα κόμματα καταγράφουν απώλειες, ενώ στη μεταξύ τους «μάχη» η ΝΔ καταγράφει προβάδισμα 3,4% έναντι του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 28,9%, το ΠΑΣΟΚ 25,2%, το ΚΚΕ 7,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 10,8%, ο ΛΑ.Ο.Σ. 4,4%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 1,7%, άλλα κόμματα 2,1%, λευκό-άκυρο 3%, ενώ η «αδιευκρίνιστη ψήφος» ανέρχεται στο 16,3%.

Οι μεγάλες απώλειες των δύο μεγάλων κομμάτων φαίνονται καθαρά και από τη χαμηλή συσπείρωση των ψηφοφόρων τους, όπως κατέγραψε η έρευνα της MRB. Ειδικότερα, από τους ψηφοφόρους της ΝΔ το 72,7% δήλωσε ότι θα την ψήφιζε αν γίνονταν τώρα εκλογές, το 2,9% θα ψήφιζε ΠΑΣΟΚ, το 3,4% τον ΛΑ.Ο.Σ., το 4,4% άλλα κόμματα, ενώ το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται σε ποσοστό 16,6%. Οσον αφορά τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ το 68,7% δήλωσε ότι θα το ψήφιζε αν γίνονταν τώρα εκλογές, το 1,3% θα ψήφιζε ΝΔ, το 10,5% τον ΣΥΡΙΖΑ, το 3,8% άλλα κόμματα, ενώ το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται σε ποσοστό 15,7%. Αξιοσημείωτο είναι ότι το 62,4% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ μιας πολιτικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ