Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗΣ

Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ...ΚΟΥΒΑ: «Με συγκοινωνούντα δοχεία έμοιαζαν μέχρι πρότινος τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας (...) τελευταίως όμως από τα πολλά πηγαινέλα το νερό χάνεται, τα δοχεία αδειάζουν και έτσι η θεωρία των συγκοινωνούντων δοχείων κινδυνεύει να μην επαληθευθεί» (από το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ).

ΤΟ «ΠΑΡΩΝ»: «Οι πρώτες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ κάνανε και σημαντικές αλλαγές, φέρανε αλλαγές» (ο Α. Τσίπρας στον ΣΚΑΪ / ΤΑ ΝΕΑ).

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ: «Η ίδια η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει πλέον πως ο τόπος χρειάζεται μια εναλλακτική πρόταση εξουσίας (...) η ώρα για πολιτικές πρωτοβουλίες προγραμματικού διαλόγου μεταξύ των δυνάμεων του ευρύτερου προοδευτικού χώρου με στόχο ένα κοινωνικά δίκαιο σχέδιο εναλλακτικής διακυβέρνησης της χώρας έχει σημάνει δυνατά (...) οι πολίτες ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις σ' αυτή τη ζωή και όχι στην επουράνια» (η Μ. Δαμανάκη στα ΝΕΑ).

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: «Πρέπει να προετοιμάζεται πολιτικά για "ρόλους" που αποτελούν για τον ΣΥΝ πρόκληση, αλλά και που δεν μπορεί να τους αποποιηθεί αζημίως πολιτικά (...) οφείλει να υπηρετήσει μια ευρύτερη πολιτική στρατηγική με άξονα την έξοδο της χώρας από την κρίση που βιώνει» (ο Π. Παναγιώτου στο ΕΘΝΟΣ).

Ο ...ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ: «Δεν μπορεί κανείς να μη βεβαιώσει το γεγονός πως η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ διασπά όλους τους κοινωνικούς αγώνες με αποτέλεσμα να ενισχύει την εκάστοτε εξουσία» (ο Π. Κοροβέσης στην ΑΥΓΗ).

Η ΒΑΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: «Τα δύο μεγάλα κόμματα της χώρας και κάποιοι Ελληνες πολιτικοί είναι όμηροι ξένων εταιρειών, δικαστικών αρχών, ακόμη και μυστικών υπηρεσιών και πιθανόν μπορούν να εκβιαστούν με τις αποκαλύψεις που οποιοσδήποτε από τους παραπάνω αποφασίσει να κάνει (...) η ελληνική πολιτική ζωή δεν μπορεί να παραμείνει δέσμια ενός τέτοιου σκανδάλου, ούτε η χώρα μπορεί να παραμείνει όμηρος των αποκαλύψεων που κάποιοι στο εξωτερικό μπορεί να απειλούν ότι θα κάνουν. Επειδή εμπλέκονται η γερμανική δικαιοσύνη και η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς αυτή τη φορά το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο» (ο Π. Μανδραβέλης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκοινωνούντα δοχεία...(2015-12-09 00:00:00.0)
Η εξαγωγή πολέμου θα συνεχιστεί(2009-02-11 00:00:00.0)
Ενας «δράκοντας» στην «ατμομηχανή» της Ευρώπης(2000-07-16 00:00:00.0)
Συγκοινωνούντα δοχεία ο εθνικισμός και η πολιτική υποταγής στο ΝΑΤΟ(1999-07-30 00:00:00.0)
Οι εισφέροντες και οι εισπράττοντες(1997-05-17 00:00:00.0)
Οι εισφέροντες και οι εισπράττοντες(1997-05-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ