Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Αποχαιρέτησαν» τον Στέλιο Σεβαστάκη

Σύντροφοι, συνάδελφοι, φίλοι και συγγενείς συγκεντρώθηκαν χτες στο νεκροταφείο στο Καρλόβασι της Σάμου, για να συνοδεύσουν τον Στέλιο Σεβαστάκη, τον ναυτεργάτη, τον αγωνιστή συνδικαλιστή, μέλος του ΚΚΕ, στο τελευταίο του «ταξίδι».

Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, πρόεδρος της Ναυτεργατικής Ενωσης «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», απευθύνοντας στον σύντροφο Στέλιο το τελευταίο «αντίο» εκ μέρους όλου του Κόμματος και των ναυτεργατών, επισήμανε: «Ηταν άνθρωπος που στο πρόσωπό του συγκέντρωνε τα χαρακτηριστικά του αγωνιστή κομμουνιστή. Ηθος, ανιδιοτέλεια, αγωνιστικότητα, σεμνότητα, αφοσίωση στο επαναστατικό κίνημα, είναι λίγα από τα στοιχεία που διέκριναν όλη τη ζωή του. Οσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν, να ζήσουν μαζί του, διδάχτηκαν από το παράδειγμά του».

Ο Στέλιος Σεβαστάκης, από μικρή ηλικία στα καράβια, γνώρισε την εκμετάλλευση των εφοπλιστών και γρήγορα βρήκε το δρόμο του, στο ταξικό και επαναστατικό κίνημα. Εγινε μέλος του Κόμματος το 1968. Η πρωτοπόρα δράση του, που δεν περιοριζόταν μόνο στα λιμάνια της χώρας μας, τον ανέδειξε σε στέλεχος στης ΚΟΝ και του ταξικού ναυτεργατικού κινήματος. Αδιάλλακτος εχθρός του οπορτουνισμού έμεινε σε όλη του τη ζωή πιστός στα επαναστατικά ιδανικά και του ΚΚΕ.

Ο αποχαιρετισμός έκλεισε με την υπόσχεση: «Σύντροφε, σου υποσχόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για τον σοσιαλισμό».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ