Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Συγκέντρωση για τις τεράστιες ελλείψεις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Επείγοντα πραγματοποιούν αύριο Παρασκευή, στις 8 π.μ., οι εργαζόμενοι του «Ευαγγελισμού» για την κατάσταση στο νοσοκομείο που χειροτερεύει συνεχώς για τους ίδιους και τους ασθενείς, εξαιτίας της πολιτικής που χρόνια τώρα εμπορευματοποιεί και ιδιωτικοποιεί την Υγεία.

Οπως καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων, οι κενές οργανικές θέσεις είναι ήδη 1.300 και διαρκώς αυξάνονται, όπως και ο όγκος δουλειάς. Τα χειρουργεία υπολειτουργούν, η ψυχιατρική κλινική στενάζει από φορεία, στα επείγοντα και όλα τα άλλα τμήματα η κατάσταση είναι αφόρητη. Στους εργαζόμενους οφείλονται 15.000 μέρες ρεπό (!), η τεχνική υπηρεσία διαλύεται, υπηρεσίες εκχωρούνται στους ιδιώτες κ.ά.

Οι εργαζόμενοι, που πήραν απόφαση για συμμετοχή και στην 24ωρη απεργία στις 13 Φλεβάρη, διεκδικούν άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, 1.400 ευρώ καθαρά στην ΥΕ κατηγορία και 1.700 στον ειδικευόμενο, όχι στην εμπορευματοποίηση της Υγείας και τις ιδιωτικοποιήσεις, αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ