Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Προωθείται η ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο

Την ενσωμάτωση της οδηγίας 54 του 2006 στο εθνικό μας δίκαιο, που σχετίζεται με την υπόθεση της εξομοίωσης και των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο δημόσιο, προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ. Για το σκοπό αυτό, με δύο αποφάσεις του υπουργού Απασχόλησης το 2007, συγκροτήθηκε σχετική Επιτροπή για την ενσωμάτωση της οδηγίας. Σημειώνεται ότι ήδη η χώρα μας έχει παραπεμφθεί για το ίδιο θέμα στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Αν και η παραπομπή της χώρας μας έγινε στη βάση παλιότερων οδηγιών, με την ψήφιση της οδηγίας 54 του 2006 - η οποία ενσωμάτωνε και νομολογίες του ΔΕΚ - η θέση της χώρας μας γίνεται ακόμα πιο δυσχερής. Και τούτο διότι στην οδηγία 54/2006 έχουν προστεθεί νέες διατάξεις που αναφέρονται στους δημόσιους υπαλλήλους, δηλαδή στο αντικείμενο της παραπομπής της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Αυτή ακριβώς την οδηγία έρχεται τώρα να ενσωματώσει η κυβέρνηση, ενώ την περίοδο που διαμορφωνόταν και ψηφιζόταν κράτησε «σιγήν ιχθύος». Γεγονός που αποδεικνύει και την υποκρισία της κυβέρνησης, αλλά και του ΠΑΣΟΚ που δήθεν εμφανίζονται να υπερασπίζονται τα ασφαλιστικά δικαιώματα των γυναικών στο δημόσιο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ