Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΩΜΗ.-- Τις διαδικασίες για τη διάλυση του κοινοβουλίου και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών - πιθανά στα μέσα του Απρίλη - ξεκίνησε χτες ο Πρόεδρος της Ιταλίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο. Χτες το βράδυ αναμενόταν να συναντηθεί με τους προέδρους της Γερουσίας και της Βουλής.

ΜΑΠΟΥΤΟ.-- Ενας άνθρωπος σκοτώθηκε χτες στην πρωτεύουσα της Μοζαμβίκης, Μαπούτο, όταν η αστυνομία πυροβόλησε κατά πλήθους χιλιάδων διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για τις νέες αυξήσεις στην τιμή των εισιτηρίων στις δημόσιες συγκοινωνίες.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Περίπου 2.000.000 Σομαλοί αντιμετωπίζουν ανθρωπιστική κρίση και χρειάζονται άμεσα βοήθεια σε τρόφιμα και φάρμακα προειδοποίησαν χτες οργανώσεις αρωγής του ΟΗΕ.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Τουλάχιστον 12 Κενυάτες σφαγιάστηκαν σε χτεσινές εμφύλιες συγκρούσεις, ενώ συνεχίζονται (χωρίς ακόμη αποτέλεσμα) οι συνομιλίες ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Πάνω από 4.500 είναι οι άστεγοι Κονγκολέζοι σεισμόπληκτοι στο Νότιο Κίβου της ΛΔ Κονγκό μετά τον πρόσφατο σεισμό 6,1 Ρίχτερ στην περιοχή των Μεγάλων Λιμνών.

ΜΟΣΧΑ.-- Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας απέρριψε χτες την έφεση του Μιχαήλ Κασιάνοφ κατά του αποκλεισμού του από τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 2 Μάρτη.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Βρετανοί επιστήμονες με επικεφαλής τον Δρ. Πάτρικ Τσίνερι απ' το πανεπιστήμιο του Νιουκάστλ ανακοίνωσαν χτες πως δημιούργησαν ανθρώπινα έμβρυα απ' το DNA δύο γυναικών και ενός ανδρός με μία τεχνική που κατά τους ερευνητές θα μπορούσε μελλοντικά να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία εμβρύων απαλλαγμένων από κληρονομικά μεταδιδόμενες ασθένειες.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Σχέδιο 60-80 απολύσεων με τη μορφή της «εθελούσιας εξόδου» παρουσίασε, στους εκπροσώπους των εργαζομένων, χτες η διεύθυνση του δημοσιογραφικού ομίλου «Le Figaro», στη Γαλλία. Ο λόγος; Τα οριακά κέρδη συνολικά του ομίλου και οι ζημιές, ύψους 10,5 εκατομμυρίων ευρώ, της εφημερίδας κατά το 2007.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ