Τρίτη 5 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
«MICROSOFT» - «YAHOO!» - «GOOGLE»
Διαπληκτισμοί στο χρώμα του χρήματος

NEA YOPKH.--

Συμμαχία «Google» και «Yahoo!» φαίνεται να γεννά η πρόθεση της «Microsoft» να εξαγοράσει τη «Yahoo!», έναντι 44,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να αποφευχθεί η πώληση των μετοχών. Η πρόταση εξαγοράς της «Microsoft» προκάλεσε κύμα αντιδράσεων, στον τομέα των διαδικτυακών υπηρεσιών, με τις πολυεθνικές να αλληλοκατηγορούνται. Η μεν «Google» κατηγορεί ευθέως τη «Microsoft» ότι υπερβαίνει τα εσκαμμένα του ανταγωνισμού με την εν λόγω προσφορά, ενώ η «Microsoft» αντικρούει τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι η συνεργασία «Google» - «Yahoo!» δημιουργεί μονοπώλιο στον τομέα της αναζήτησης στο Διαδίκτυο.

H «Yahoo!», από την πλευρά της, απέφυγε να απαντήσει αμέσως στην προσφορά της «Microsoft», σημειώνοντας ότι χρειάζεται χρόνος για να εξεταστούν λεπτομερώς όλες οι επιλογές, μεταξύ των οποίων και η ανεξαρτησία της εταιρείας.

Ωστόσο, η διένεξη και η ανταλλαγή χαρακτηρισμών μεταξύ των δύο πολυεθνικών με μήλον της έριδος τη «Yahoo!», έχει το χρώμα του χρήματος, αφού αφορά αποκλειστικά και μόνο την κερδοσκοπική τους διάθεση και την εξασφάλιση του μονοπωλίου ή της μερίδας του λέοντος στη διαδικτυακή διαφήμιση...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ