Τρίτη 5 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
Πρόληψη και όχι «αποκόμματα» ευαισθησίας

Την ανάγκη για πάγια και τακτική χρηματοδότηση εγγεγραμμένη ξεκάθαρα σε κεντρικούς πόρους και στον προϋπολογισμό, ώστε να λειτουργήσει η πρόληψη και όχι τα «αποκόμματα» της ευαισθησίας των φορέων τονίζει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Στελεχών Πρόληψης στα Κέντρα του ΟΚΑΝΑ και την Αυτοδιοίκηση.

Αφορμή γι' αυτήν την επισήμανση από μέρους του Σωματείου των Στελεχών Πρόληψης αποτέλεσε η απόφαση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης της Αθήνας να προσφέρει στον ΟΚΑΝΑ τρία εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να συνδράμει στην προσπάθεια απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης των πρώην χρηστών. Ο ΟΚΑΝΑ -παρότι χρωστά 6 εκ. ευρώ στα Κέντρα Πρόληψης - δε δέχτηκε την προσφορά, επικαλούμενος γραφειοκρατικούς λόγους. Εκτός απ' την άρνηση, ο ΟΚΑΝΑ πρότεινε στη Νομαρχία να χρησιμοποιήσει 400.000 ευρώ για την αγορά ενός DVD παραγωγής γνωστού δημοσιογράφου με τον τίτλο «Τα ναρκωτικά στην Ευρώπη». Το ποσό των 400.000 ευρώ φτάνει για την πληρωμή των εργαζομένων σε όλα τα Κέντρα Πρόληψης της Αθήνας για δύο μήνες. Με δυναμική παρουσία των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου στις 30.1.2008 αποτράπηκε η επιχορήγηση των DVD.

«Μάλλον η Πρόληψη δεν απασχολεί σοβαρά τον ΟΚΑΝΑ. Δεν εξηγείται αλλιώς», υπογραμμίζει το Σωματείο και τονίζει: «Η Ενημέρωση είναι ένα μόνο κομμάτι της Πρόληψης, πρέπει να γίνει από εκπαιδευμένο προσωπικό, που είναι αναγκαίο να πληρώνεται για να υπάρχει και τελοσπάντων μέχρι στιγμής ήταν στην ευχέρεια του κάθε Κέντρου Πρόληψης αν θα χρησιμοποιήσει εποπτικό μέσο και ποιο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ