Σάββατο 2 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αναζητεί διέξοδο στις «μεταρρυθμίσεις»
  • Να προλάβει ένα νέο γύρο εκλογολογίας επιχείρησε ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής, δηλώνοντας ότι «η κυβέρνηση έχει νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή»
  • «Φυγή προς τα μπρος» μέσω της υλοποίησης των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων

Με «κατηγορηματικές» δηλώσεις του ίδιου του Κ. Καραμανλή η κυβέρνηση επιχειρεί να προλάβει έναν «παραλυτικό» γύρο εκλογολογίας, που πυροδοτήθηκε από την ανεξαρτητοποίηση Κουκοδήμου.

Παράλληλα, θα επιδιώξει «φυγή προς τα μπρος» μέσω της υλοποίησης των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων με αιχμή το Ασφαλιστικό και το ξεπούλημα των λιμανιών, καθώς εκτιμά ότι είναι η μόνη διέξοδος από το νοσηρό κλίμα των τελευταίων βδομάδων που δημιουργήθηκε από την εμπλοκή της στην υπόθεση Ζαχόπουλου.

Η κυβέρνηση πασχίζει να δημιουργήσει την εικόνα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα σταθερότητας του κυβερνητικού σχήματος, παρά το γεγονός ότι στηρίζεται στην οριακή πλειοψηφία των 151 βουλευτών. Την ίδια ώρα όμως αντιλαμβάνεται την ισχυρή πίεση που δημιουργούν τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, που προκλήθηκαν από την παραίτηση Κουκοδήμου. Αυτός ήταν ο λόγος που υποχρεώθηκε ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής «να βάλει φρένο» στην εκλογολογία. «Παραβιάζοντας» τη συνήθειά του να μην απαντά σε ερωτήσεις μετά τις συναντήσεις του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χτες εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου απάντησε με προθυμία: «Η κυβέρνηση έχει και νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή. Εχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Προχωρούμε με συνέπεια στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος», δήλωσε όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και αν η κυβέρνηση μπορεί να είναι ισχυρή με 151 βουλευτές.

«Δεν τίθεται θέμα εκλογών», δήλωσε λίγο αργότερα ο Θ. Ρουσόπουλος, ενώ εκτίμησε ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων, καθώς «είναι δεδομένη η συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ». Παράλληλα, αρνήθηκε ότι οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. είναι «συγκοινωνούντα δοχεία», απαντώντας έμμεσα στο ερώτημα αν η ΝΔ θα δεχτεί στις γραμμές της την «υποψήφια» βουλευτίνα Αν. Αθήνη. Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες για το αν ο Κ. Κουκοδήμος ήταν σε «ανοιχτή γραμμή» με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. ο εκπρόσωπος είπε ότι δεν το γνωρίζει παραπέμποντας στον ίδιο το βουλευτή.

Την ανεξαρτητοποίηση του Κ. Κουκοδήμου επικρότησε ο γραμματέας της ΝΔ Λ. Ζαγορίτης, επιβεβαιώνοντας ότι η κίνηση του βουλευτή έγινε «καθ' υπαγόρευση» του Μεγάρου Μαξίμου. «Ηταν σε σωστή κατεύθυνση από την άποψη ότι ο βουλευτής εκδήλωσε τη θέση του ότι θέλει να υπερασπιστεί τον εαυτό του, χωρίς να δημιουργεί και βάρος στη ΝΔ, το κόμμα με το οποίο εξελέγη. Μας απάλλαξε κι εμάς από το βάρος να πάρουμε ή να μην πάρουμε αποφάσεις με ή χωρίς αποδείξεις», είπε χαρακτηριστικά στον «Real FM». Παράλληλα, υπερασπίστηκε την απόφασή του να μην παραιτηθεί, λέγοντας ότι «για να παραιτηθεί κάποιος σημαίνει ομολογία ενοχής»...

Στυλοβάτης της συνοχής της ΚΟ της ΝΔ εμφανίστηκε ο Γ. Μανώλης, δηλώνοντας (στον «Αλφα 9,89») ότι «η λαϊκή εντολή είναι πρόσφατη και δεν έχει κανείς το δικαίωμα, βάζω και τον εαυτό μου μέσα, να δημιουργήσει πρόβλημα στην παράταξή του και κυρίως να οδηγήσει στην πτώση μιας κυβέρνησης. Αυτό δε θα γίνει ποτέ». Η κυβέρνηση, συνέχισε, άντεξε το κόστος από το 152 στο 151. «Ο 151 στο 150, που σημαίνει και πτώση της κυβέρνησης, ποιος είναι αυτός που θα πάρει αυτό το βάρος;», αναρωτήθηκε με νόημα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ