Παρασκευή 25 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Ιδιωτικοποίηση μέσω... ανακύκλωσης

Αποφασισμένοι είναι οι εργαζόμενοι του Δήμου Κορυδαλλού με τον αγώνα τους να μην αφήσουν να γίνει πράξη η απόφαση της δημοτικής αρχής (πάρθηκε κατά πλειοψηφία) του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Κορυδαλλού, να αναθέσει την ανακύκλωση σε ιδιωτική εταιρία, επινοικιάζοντας μάλιστα τους εργαζόμενους του Δήμου στην εταιρία και αναλαμβάνοντας ο δήμος, όπως καταγγέλλουν, το κόστος των καυσίμων και των φθορών των αυτοκινήτων της ιδιωτικής εταιρείας.

Κατά της απόφασης ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Δημοκρατικής Ενότητας», οι οποίοι ξεκαθάρισαν ότι είναι υπέρ της ανακύκλωσης, αλλά πως με αυτή την απόφαση της δημοτικής αρχής κάθε άλλο παρά η ανακύκλωση προωθείται. Στο Δημοτικό Συμβούλιο οι εργαζόμενοι επικαλέστηκαν στοιχεία της ίδιας της «Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης και Ανακύκλωσης» και, όπως επισήμαναν, το κόστος είναι υπέρογκο σε σχέση με την απόδοσή της και επιδοτείται από την ΕΕ με πολλά εκατομμύρια ευρώ.

«Δε θα αφήσουμε κανέναν εργαζόμενο να ανέβει σε απορριμματοφόρο. Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε να περπατήσουν στην πράξη αυτά τα σχέδια». Με αυτά τα λόγια, μιλώντας στο «Ρ» ο Κώστας Σπέης, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Κορυδαλλού, εξέφρασε την αποφασιστικότητα των εργαζομένων για δυναμικούς αγώνες και τόνισε πως «με την απόφαση αυτή της δημοτικής αρχής, ανοίγει ο δρόμος για παραπέρα εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων κοινωνικού χαρακτήρα σε ιδιώτες».

Σημειώνεται ότι σε συνεδρίασή του, ο σύλλογος Εργαζομένων αποφάσισε να καταγγείλει την απόφαση της δημοτικής αρχής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ