Παρασκευή 25 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Στου κουφού την πόρτα... !

Οσο θέλεις βρόντα. Κανείς δε σ' ακούει. Ή μάλλον σ' ακούει και τρομάζει. Σ' ακούει και κάνει τον ψόφιο κοριό, κάνει την πάπια. Κορόιδο είναι; Να βγάλει την μπουκιά του από το στόμα - και τι μπουκιά ! - και να τη δώσει εσένα; Δε σφάξανε! Κάνει μια γκριμάτσα απαξίας, σε κοιτάει με την άκρη του δεξιού ματιού και χαμογελάει ειρωνικά. Συμβατικά. Δέχεται πως έχεις δίκιο, αλλά έχει και τις ενστάσεις του... Βρε παιδί μου, εσείς δε χειραγωγείστε. Δεν μπαίνετε στο τσεπάκι κανενός!

Δέχεται πως σαν τρίτο κόμμα της Βουλής, κι αντάξιο ενός εργατικού κινήματος, που ταρακουνάει κόσμο, αντιμετωπίζεσαι δυσανάλογα - πολύ δυσανάλογα - από τα ΜΜΕ. Αυτό που λέμε κατεστημένο, αυτό που έχει το πεπόνι και το μαχαίρι. Κάνει πως σε κατανοεί και την άλλη μέρα τα ίδια και χειρότερα. Σε διαστρεβλώνει ή, στην καλύτερη περίπτωση, σε αγνοεί. Δε βαριέσαι, τα διαβήματα, οι διαμαρτυρίες και οι καταγγελίες σου πάνε στο βρόντο!

Κάνουνε πως σε ακούνε, ενώ στην πραγματικότητα κοιτάνε πώς ν' απαλλαγούν. Τους είσαι ένας βραχνάς, ένας κόμπος στο λαιμό, που εμποδίζει τις βρώμικες δουλιές τους. Κι όσο τ' ανακατεύεις, τόσο και βρωμάνε. Η κουτάλα είναι υπερφορτωμένη. Σχέσεις διαπλοκής ανάμεσα σε εκδότες, επιχειρηματίες και πολιτική εξουσία. Κοινώς, αλισβερίσι ολκής. Αλισβερίσι πολλών εκατομμυρίων ευρώ, που, σκαλίζοντας, σκαλίζοντας σμιλεύεται το σκάνδαλο και βγαίνουνε στη φόρα. Καπιταλιστική μπόχα, καπιταλιστική σαπίλα, καπιταλιστική βρωμιά. Γι' αυτό είναι τόσο δυνατή, έτσι που μυρίζοντάς την μπαϊλντίζεις. Είναι τόσο μπλεγμένα τα πράγματα που δεν μπορείς να βγάλεις άκρη. Τα ΜΜΕ είναι ιδιοκτησία τους, είναι το εργαλείο, η κινητήρια δύναμή τους. Είναι το μέσον που αγιάζει το σκοπό τους και ο σκοπός τους είναι και σ' αντίθετο δρόμο από το δικό σου.

Και καλά εκείνα τα ιδιωτικά Μέσα που σε αποσιωπούν, που προσπαθούν να σε σβήσουνε, να σου κάνουνε κακό. Επιλέγουν στα βλέμματά τους, εκείνα που τους συμφέρουν, εκείνα που τους πάνε πάσο. Που τους χαϊδολογούν, υμνολογούν και ξεσκονίζουν...! Αλλά και τα κρατικά Μέσα δεν πάνε πίσω. Αυτά που συντηρεί με το υστέρημά του ο ελληνικός λαός. Κυνικά και προκλητικά. Η αποσιώπηση και η διαστρέβλωση της αλήθειας και της πραγματικότητας. Η έλλειψη της άλλης φωνής, της άλλης άποψης. Εκείνα τα εμετικά, εκείνα τα χυδαία και διαστρεβλωμένα εξαμβλώματα, τα λεγόμενα ντοκιμαντέρ, κάποιου - προφανώς καλοπληρωμένου - Κούλογλου, με επιλεγμένους, νεκρούς, φευγάτους, μη αντικειμενικούς συνομιλητές, απαρνητές και όχι τους πραγματικούς αγωνιστές και υπερασπιστές των Αξιών της Επανάστασης που επιδεικτικώς αγνοεί.

Χιλιοπαιγμένα και χιλιοπροβλημένα, δεν ξέρεις πού αποβλέπουν. Πάντως όχι στο δίκιο και την αλήθεια, όχι στο σεβασμό της πληροφόρησης και ενημέρωσης...! Οι αξίες και τα ιδανικά της Οχτωβριανής Επανάστασης δε θα σβηστούνε ποτέ όσο κι αν οι Κούλογλου και οι περί αυτούς επιμένουν...!


Βασίλης ΛΙΟΓΚΑΡΗΣ


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org