Εκδήλωση χτες από το ΠΑΜΕ στο Μπραχάμι
Ανοίγοντας τη συζήτηση η Λ. Μεθωνιού, στέλεχος του ΠΑΜΕ, τόνισε ότι κορυφαία ζητήματα πάλης για το εργατικό κίνημα είναι αυτά που αφορούν στην Κοινωνική Ασφάλιση, αλλά και η πάλη ενάντια στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας και Πρόνοιας. «Κύριο μέλημα των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ήταν και είναι η ένταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, η περαιτέρω προσαρμογή της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων στους κανόνες της αγοράς, έχοντας ως κριτήριο λειτουργίας τους το κέρδος και όχι την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Μοχλοί της ιδιωτικοποίησης είναι η χρηματοδότηση και η προσαρμογή της λειτουργίας του ασφαλιστικού συστήματος σε αυτές τις ανάγκες», τόνισε.
Ειδικότερα, αναφέρθηκε στη διαρκή μείωση των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού για την Υγεία, τα άγρια χαράτσια που πληρώνει ο λαός και την ενίσχυση των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον ευαίσθητο αυτό τομέα. Αναφέρθηκε ακόμα στις αντιλαϊκές αλλαγές για την Υγεία που θα προκύψουν μέσα από την εφαρμογή του «Καποδίστρια 2» και τη μεταφορά της πρόληψης και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Η απάντηση του ΠΑΜΕ δίνεται από τη σκοπιά των σύγχρονων λαϊκών αναγκών» υπογράμμισε η ομιλήτρια.
Από τη χτεσινή εκδήλωση στο Μπραχάμι |
Στην εκδήλωση, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Μπραχαμίου Ν. Λαζαρόπουλος και ακολούθησε συζήτηση με φορείς και κατοίκους της περιοχής.