Παρασκευή 11 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Επίσημη επίσκεψη στην Ινδία

Η διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων με την Ινδία προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων είναι ο βασικός στόχος της τριήμερης επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί από σήμερα ο Κ. Καραμανλής στη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός επιδιώκει να δώσει ώθηση στα «ανοίγματα» που πραγματοποιούν εγχώριοι όμιλοι που εδώ και καιρό έχουν βάλει «στο στόχαστρο» τις «επενδυτικές ευκαιρίες» στη μακρινή χώρα. Εμφαση δίνεται στην περαιτέρω συνεργασία ειδικά στους τομείς του εμπορίου αλλά και της υψηλής τεχνολογίας.

Ο Κ. Καραμανλής που έφτασε χτες το απόγευμα στο Νέο Δελχί θα έχει σειρά επίσημων συναντήσεων με την πολιτική ηγεσία της χώρας. Σήμερα θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Ινδίας Πρατίμπα Πατίλ, τον πρωθυπουργό Μανμοχάν Σινγκ, την πρόεδρο του μεγαλύτερου κόμματος της χώρας Σόνια Γκάντι καθώς επίσης τον αντιπρόεδρο της Ινδίας Χαμίντ Ανσάρι και τον υπουργό Εξωτερικών Πρανάμπ Μουχερτζί. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη, τελετή κατάθεσης στεφάνου από τον πρωθυπουργό στο Μνημείο του Γκάντι. Αύριο η κυβερνητική αποστολή θα επισκεφθεί την Αγκρα, το Τατζ Μαχάλ και θα διανυκτερεύσει στην Τζαϊπούρ. Ο πρωθυπουργός συνοδεύεται από την υπουργό Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη, τον υπουργό Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλο και τον διευθυντή του γραφείου Τύπου Γ. Ανδριανό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ