Πέμπτη 10 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- «Ο Λίβανος βρίσκεται σε κίνδυνο, αλλά η σωτηρία του είναι πιθανή» δήλωσε χτες φθάνοντας στη Βηρυτό ο ΓΓ του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα για συνομιλίες με την κυβέρνηση και τα κόμματα του Λιβάνου. Βασικό θέμα των συναντήσεων του Μούσα στο Λίβανο θα είναι το σχέδιο που υιοθέτησε το περασμένο Σάββατο στο Κάιρο η σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου, με στόχο την εκλογή του διοικητή του στρατού, στρατηγού Μισέλ Σουλεϊμάν στον προεδρικό θώκο, το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας και την υιοθέτηση νέου εκλογικού νόμου.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Ο (αμφισβητούμενης επανεκλογής) πρόεδρος της Κένυας Μουάι Κιμπάκι διαβεβαίωσε χτες τον προεδρεύοντα της Αφρικανικής Ενωσης Τζον Κουφουόρ ότι «έχει ξεκινήσει διάλογο με άλλους ηγέτες της αντιπολίτευσης», εννοώντας ότι αποκλείει προς τον παρόν τον αρχηγό του μεγαλύτερου κοινοβουλευτικού κόμματος Ράιλα Οντίνγκα. Παράλληλα, αυξάνονται τα θύματα βίας, καθώς χτες σκοτώθηκαν τουλάχιστον δύο νεαροί διαδηλωτές στο Κισούμου από πυρά αστυνομικών. Σε εξέλιξη παραμένει και το κύμα εκτοπισμένων και πεινασμένων, που πλέον ξεπερνούν τους 255.000.

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.-- Οι κυβερνήσεις Σουηδίας και Νορβηγίας ανακοίνωσαν πως δε θα στείλουν τελικώς 400 κυανόκρανους που είχαν υποσχεθεί για τη δύναμη του ΟΗΕ στο Νταρφούρ του δυτικού Σουδάν.

ΤΙΡΑΝΑ.-- Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές στην Αλβανία μετά τα τρία κρούσματα μηνιγγίτιδας που εμφανίστηκαν στην πόλη Πόγραδετς, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας και στο Δέλβινο, χωριό κοντά στα ελληνο-αλβανικά σύνορα. Το Δημόσιο Ινστιτούτο Υγείας ζήτησε από το υπουργείο Υγείας να συμπεριλάβει το εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας στη λίστα των εμβολίων που υποχρεωτικά γίνονται στα μικρά παιδιά.

ΝΑΠΟΛΗ.-- Εντολή σε πρώην αρχηγό της αστυνομίας να αναλάβει πρωτοβουλία για την αποκομιδή των απορριμμάτων στη Νάπολη έδωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι. Δήλωσε επίσης ότι θα τεθούν σε λειτουργία τρεις καινούριοι αποτεφρωτήρες, ενώ έδωσε διορία 4 μηνών στα δημοτικά συμβούλια για να καταρτίσουν προγράμματα ανακύκλωσης. Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έρχονται τη στιγμή που συνεχίζεται η ένταση στο προάστιο της Πιανούρα ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και κατοίκους της περιοχής που έχουν αποκλείσει την πρόσβαση σε χωματερή, απαιτώντας λύση.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-- Ακόμα ένας ύποπτος συνελήφθη χτες στην Τουρκία, ανεβάζοντας τον αριθμό στους οκτώ, για ανάμειξη στην έκρηξη στο Ντιγιάρμπακιρ. Η τουρκική κυβέρνηση εξακολουθεί να φωτογραφίζει ως υπαίτιο για την έκρηξη το ΡΚΚ και να χαρακτηρίζει τους συλληφθέντες ως υπόπτους, μέλη του κουρδικού κόμματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολυδαίδαλη κρίση στο φόντο ευρύτερων συγκρούσεων και ανταγωνισμών(2021-11-05 00:00:00.0)
Προχωρούν οι διαδικασίες για εξαγωγή φυσικού αερίου στον Λίβανο(2021-10-07 00:00:00.0)
Ερευνες και απόφαση για τη δολοφονία Χαρίρι(2020-08-19 00:00:00.0)
Επιστροφή Χαρίρι, πιθανώς την Τετάρτη(2017-11-21 00:00:00.0)
Στο επίκεντρο της ευρύτερης σύγκρουσης στην περιοχή(2017-11-09 00:00:00.0)
Ανελέητο ισραηλινό σφυροκόπημα αμάχων και υποδομών(2006-07-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ