Πέμπτη 10 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
«Θέρισαν» 15 ζωές τα ναρκωτικά

Με νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη, 15 Γενάρη 2008 στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας, οι φορείς της πόλης κλιμακώνουν τον αγώνα τους και απαιτούν μέτρα και δημιουργία δομών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών. Τραγική αφορμή για τον ξεσηκωμό του λαού της Πτολεμαΐδας αποτέλεσε ο θάνατος από ναρκωτικά της 14χρονης μαθήτριας. Ο νέος άδικος και πρόωρος χαμός ξεχείλισε την οργή. Πέρσι άλλοι 15 νέοι πέθαναν από χρήση ναρκωτικών ουσιών στο Νομό Κοζάνης.

Ο θάνατος της έφηβης στην Πτολεμαΐδα, αλλά και η κωματώδης κατάσταση στην οποία νοσηλεύεται 20χρονη στην Αλεξανδρούπολη, μετά από χρήση κοκαΐνης, έφεραν στο προσκήνιο τις τεράστιες διαστάσεις που έχει πάρει η χρήση ναρκωτικών ουσιών και μάλιστα από νέους όλο και μικρότερων ηλικιών. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία σε μαθητές 14-17 χρονών, το 10% αυτών έχει κάνει τουλάχιστον μια φορά χρήση κάποιας ναρκωτικής ουσίας και το 6,6% τουλάχιστον τρεις φορές. Στην ηλικία των 17-18 χρονών το ποσοστό ανέρχεται σε 16%. Τεράστιες αναδεικνύονται και οι πολιτικές ευθύνες, καθώς στη Δυτική Μακεδονία δε λειτουργεί κανένα κέντρο θεραπείας ή πρόληψης κατά των ναρκωτικών.

Σήμερα στη 1 μ.μ. το Συμβούλιο Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στη διάρκεια της οποίας θα παρουσιάσει τις θέσεις και τις προτάσεις της για το πρόβλημα των ναρκωτικών, καθώς και τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ