Πέμπτη 10 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συνειδητή δράση ενάντια στις αιτίες της μάστιγας

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης για το θάνατο από χρήση ναρκωτικών, της 14χρονης στην Πτολεμαΐδα και το περιστατικό με την 20χρονη φοιτήτρια στην Αλεξανδρούπολη

Βήμα προβολής μιας ζωής ελεύθερης από ναρκωτικά αποτελούν τα φεστιβάλ της ΚΝΕ
Βήμα προβολής μιας ζωής ελεύθερης από ναρκωτικά αποτελούν τα φεστιβάλ της ΚΝΕ
«Αγωνιζόμαστε για μια ζωή ελεύθερη από ναρκωτικά κι όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά!» διακηρύσσει η ΚΝΕ, με αφορμή τα τραγικά περιστατικά στη Βόρεια Ελλάδα και με σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ καλεί η θλίψη και η αγανάκτηση να μετατραπούν σε συνειδητή δράση ενάντια στη μάστιγα των ναρκωτικών, να γίνουν δριμύ "κατηγορώ" σε όλους εκείνους που δημιουργούν χιλιάδες προβλήματα καθημερινά στους νέους, που πλασάρουν τη ναρκω-κουλτούρα.

Να γίνει η αγανάκτηση συνειδητή δράση

Η ΚΝΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά της «στην οικογένεια της 14χρονης μαθήτριας από την Πτολεμαΐδα που έχασε τη ζωή της μετά από χρήση κοκαΐνης. Εκφράζει επίσης τη στήριξη και συμπαράστασή της στην οικογένεια της 20χρονης φοιτήτριας που νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στην Αλεξανδρούπολη καθώς και σε όλες τις οικογένειες που βιώνουν αντίστοιχα προβλήματα». Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμα:

«Η θλίψη και η αγανάκτηση πρέπει να μετατραπούν σε συνειδητή δράση ενάντια στη μάστιγα των ναρκωτικών. Οφείλουν να γίνουν δριμύ κατηγορώ σε όλους εκείνους που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα θανατηφόρα περιστατικά την ίδια στιγμή που με την πολιτική τους δημιουργούν χιλιάδες προβλήματα καθημερινά στους νέους. Η οργή μας χρειάζεται να βάλει στο στόχαστρο όλους αυτούς που οδηγούν τους νέους στην ανεργία, στην ανασφάλιστη εργασία, στην ημιαπασχόληση. Ολους αυτούς που πλασάρουν τη ναρκω-κουλτούρα.

Θέλουν τη νεολαία "βυθισμένη" στον κόσμο των ναρκωτικών, για να μην αγωνίζεται ενάντια στις αιτίες που γεννούν αυτά τα αδιέξοδα. Θέλουμε τη νεολαία δραστήρια, με ξάστερη σκέψη για να παλεύει τις δυσκολίες της ζωής, για να δρα οργανωμένα για μια καλύτερη ζωή, για έναν καλύτερο κόσμο».

Η πολιτική τους σκοτώνει

Στην ανακοίνωσή της, η ΚΝΕ αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες της πολιτικής του δικομματισμού, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Τεράστιες είναι οι ευθύνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που προσπαθούν να καταργήσουν τις δομές πρόληψης και να ιδιωτικοποιήσουν τις υπηρεσίες απεξάρτησης και επανένταξης. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ. ονομάζουν τα ναρκωτικά "χρόνια και υποτροπιάζουσα νόσο του εγκεφάλου που δεν μπορεί να θεραπευτεί", απαξιώνοντας έτσι πλήρως τόσο τη διαδικασία της πρόληψης όσο και αυτή της απεξάρτησης, ανοίγοντας το δρόμο στη λεγόμενη "θεραπεία με υποκατάστατα". Εξίσου μεγάλες είναι και οι ευθύνες του ΣΥΝ που υποστηρίζει το διαχωρισμό μεταξύ "σκληρών" και "μαλακών" ναρκωτικών και προπαγανδίζει σε όλους τους τόνους την αποποινικοποίηση του χασίς. Η πολιτική τους σκοτώνει!

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ σταθερά και αταλάντευτα παλεύουν ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, ενάντια στις πολιτικές που γεννούν και συντηρούν το πρόβλημα. Το προηγούμενο διάστημα έγιναν από εκπροσώπους του ΚΚΕ Ερωτήσεις στη Βουλή, αναπτύχθηκαν πρωτοβουλίες της ΚΝΕ. Είμαστε αντίθετοι, τόσο με την ισχύουσα κατασταλτική πολιτική που φυλακίζει τους χρήστες και αφήνει ελεύθερους τους εμπόρους, όσο και με τις λογικές διαχείρισης του προβλήματος. Αναδεικνύουμε τις αιτίες και τους ενόχους, καλούμε το λαό και τη νεολαία να αγωνιστούν για την αλλαγή αυτού του συστήματος που είναι άρρηκτα δεμένο με το φαινόμενο των ναρκωτικών.

Απαιτούμε μια πολιτική, με κεντρικό σχεδιασμό και υποδομή κατάλληλη για την αντιμετώπιση της μάστιγας. Διεκδικούμε ενίσχυση της πρωτογενούς πρόληψης με ανάλογα προγράμματα και στελέχωση σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Απαιτούμε ανάπτυξη του δικτύου των στεγνών προγραμμάτων στα επίπεδα αναγκών της χώρας και άμεση δημιουργία αντίστοιχων στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων στη Βόρεια Ελλάδα, ώστε να μην αναγκάζονται οι οικογένειες που βιώνουν το πρόβλημα να μετακομίζουν στα μεγάλα αστικά κέντρα, προκειμένου να κάνουν χρήση των υπηρεσιών απεξάρτησης».

  • Σήμερα Πέμπτη, το Συμβούλιο Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, θα ανακοινώσει σε συνέντευξη Τύπου τις πρωτοβουλίες που παίρνει για την ανάδειξη του προβλήματος στην περιοχή.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ