Τρίτη 8 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Δυνάμωμα της ταξικής πάλης η απάντηση στους ελιγμούς

Η επιτυχία των συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ στις 22 Γενάρη μπορεί και πρέπει να ακυρώσει κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να εγκλωβίσει λαϊκές συνειδήσεις στα αντιδραστικά της σχέδια

Η αφίσα του ΠΑΜΕ για το συλλαλητήριο της Αθήνας
Η αφίσα του ΠΑΜΕ για το συλλαλητήριο της Αθήνας
Εντείνονται, όπως όλα δείχνουν, οι ελιγμοί της κυβέρνησης στο ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων και να προχωρήσει στη νομοθέτηση των νέων αντιασφαλιστικών μέτρων, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που απαιτούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Σ' αυτή την κατεύθυνση, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ σπεύδει για μια ακόμη φορά να απλώσει χέρι βοήθειας στα κυβερνητικά σχέδια, ανακοινώνοντας χτες ότι την Πέμπτη θα συναντηθεί με την υπουργό Απασχόλησης για το Ασφαλιστικό. Μια συνάντηση που εδώ και μέρες προπαγανδίζεται από την κυβέρνηση σαν ένας νέος κύκλος «διαλόγου» με τους «κοινωνικούς εταίρους», σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί η μέγιστη «κοινωνική συναίνεση» στο νέο πετσόκομμα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων χιλιάδων εργαζομένων.

Ανάλογος είναι ο ελιγμός που επιχειρείται και με την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την Κοινωνική Ασφάλιση, την οποία ζήτησε χτες ο πρωθυπουργός. Στην κατεύθυνση του να παρουσιαστεί ότι η κυβέρνηση κάνει πίσω από τους αρχικούς σχεδιασμούς της, εντάθηκαν τις προηγούμενες μέρες σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου, που επικέντρωναν σε σενάρια για «ηπιότερες» δήθεν αλλαγές σε ό,τι αφορά στο Ασφαλιστικό των γυναικών ή τα χρονικά όρια μέσα στα οποία θα ισχύσουν οι προωθούμενες αλλαγές.

Στον αντίποδα, οι ταξικές δυνάμεις, με αποφασιστικότητα και σχέδιο, προετοιμάζουν τα συλλαλητήρια στις 22 Γενάρη και την απεργιακή κλιμάκωση της πάλης, με καθημερινές εξορμήσεις και άλλες πολύμορφες παρεμβάσεις στους τόπους δουλιάς και τις συνοικίες. Στόχος είναι να φτάσει σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε νέο και νέα το κάλεσμα του ξεσηκωμού για την Κοινωνική Ασφάλιση, μετά τα επιτυχημένα συλλαλητήρια στις 7 Νοέμβρη και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 12 Δεκέμβρη.

Το συλλαλητήριο στην Αθήνα θα γίνει στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Λιμάνι. Εκτός από τις δεκάδες τοπικές και κλαδικές παρεμβάσεις, για το αμέσως επόμενο διάστημα, το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει και τις παρακάτω κεντρικές εκδηλώσεις - συζητήσεις:

  • Η Γραμματεία Υγιεινής και Ασφάλειας του ΠΑΜΕ πραγματοποιεί εκδήλωση - συζήτηση στις 15 του Γενάρη, στην Καλλιθέα, στις 7 μ.μ., με θέμα «Εργατικά ατυχήματα, Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα: Οι θέσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος».
  • Οι Γραμματείες Γυναικών και Νέων του ΠΑΜΕ καλούν σε συζήτηση στις 15 του Γενάρη, στο Ιλιον, με θέμα «Η οργάνωση της πάλης ενάντια στην ακρίβεια και η διεκδίκηση των σύγχρονων αιτημάτων της εργατικής τάξης για το εισόδημα».
  • Το ΠΑΜΕ καλεί σε εκδήλωση - συζήτηση στις 16 του Γενάρη στο Μπραχάμι, με θέμα «Οι θέσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και η οργάνωση της πάλης για ένα δημόσιο σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, που θα υπηρετεί τις εργατικές λαϊκές ανάγκες».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ