Τρίτη 8 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αλλοι οκτώ στην ανεργία στη Λάρισα

Με αλματώδεις ρυθμούς αυξάνεται η ανεργία στο Νομό Λάρισας, καθώς το τελευταίο διάστημα, πολλές επιχειρήσεις της περιοχής προχωρούν σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων ή βάζουν λουκέτο. Τελευταίοι στη σειρά όσων έμειναν χωρίς δουλιά είναι οι 8 εργαζόμενοι στο υποκατάστημα της ΦΑΓΕ, το οποίο έκλεισε, προσφέροντάς τους σαν «γιορτινό δώρο» την απόλυση και την ανεργία.

«Για άλλη μια φορά - σημειώνει σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας - αποδεικνύεται, μ' αυτόν τον τραγικό τρόπο, πως οι κεφαλαιοκράτες, μπροστά στην αύξηση της κερδοφορίας τους, δε λογαριάζουν τίποτα. Προχωρούν έχοντας "πλάτη" τις πολιτικές των "γαλαζοπράσινων" κυβερνήσεων, που τους προσφέρουν πλήρη προστασία - ασυδοσία στην προσπάθειά τους να ξεζουμίσουν ακόμα περισσότερο την εργατική τάξη».

Και η ανακοίνωση του ΕΚΛ, καταλήγει: «Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση της ζωής τους στα χέρια τους, να οργανωθούν στα συνδικάτα και παλεύοντας να ακυρώσουν στην πράξη ένα καθεστώς εκμετάλλευσης που δεν προσφέρει τίποτα άλλο, παρά μιζέρια και δυστυχία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ