Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΒΡΟΣ- ΔΙΑΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
«ΟΧΙ στα χρυσωρυχεία του θανάτου»

Με νέα συλλαλητήρια, αποκλεισμό αεροδρομίου και τελωνείου, θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους οι κάτοικοι της Θράκης, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης. Τις νέες αντιδράσεις πυροδότησε η πρόθεση της κυβέρνησης να ανάψει πράσινο φως για τη λειτουργία του χρυσωρυχείου, εγκρίνοντας την περιβαλλοντική μελέτη των «Χρυσωρυχείων Θράκης ΑΕ» μέσω σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που προωθεί.

Ενάντια στην εξόρυξη του χρυσού τάσσεται και με νέα απόφασή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο Εβρου σημειώνοντας πως η επιστημονική κοινότητα, ξεκάθαρα και κατ' επανάληψη, τονίζει ότι πρόκειται για την πιο επικίνδυνη δραστηριότητα, με δραματικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον.

Η «Διανομαρχιακή Επιτροπή Αγώνα Κατά των Χρυσωρυχείων» που οργανώνει την αντίσταση του λαού της περιοχής, με ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι «η σημερινή κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη, όντας δέσμια των συμφερόντων των πολυεθνικών, αγνοεί προκλητικά την πάνδημη, την παλλαϊκή αντίθεση του λαού της Ροδόπης και του Εβρου ενάντια στην εγκατάσταση χρυσωρυχείων στην περιοχή, παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις των υπουργών της ότι "εφ' όσον ο λαός δε θέλει, δεν πρόκειται να λειτουργήσουν χρυσωρυχεία"».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ