Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9949

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Να εμποδίσουμε το προσχεδιασμένο έγκλημα

Οι εργαζόμενοι της «Ολυμπιακής», μόνιμοι και έκτακτοι, καθώς και το σύνολο του ελληνικού λαού έχουν χρέος να μην επιτρέψουν να ολοκληρωθεί το, μεθοδικά προσχεδιαζόμενο εδώ και χρόνια, έγκλημα του κλεισίματος ή, μέσω της ιδιωτικοποίησης, της συρρίκνωσης της «Ολυμπιακής Αεροπορίας», προς όφελος μεγάλων ιδιωτικών αεροπορικών εταιρειών, ελληνικών και ξένων. Αυτό επιδιώκει η κυβέρνηση της ΝΔ, με την καθοδήγηση της ΕΕ και τη συνέργεια του ΠΑΣΟΚ.


ΣΕΛ.  6   -   7

Διεκδικήστε ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών

Η ανατίμηση δεκάδων ειδών σε ποσοστά πάνω από 10% κάνει επιτακτική την ανάγκη διεκδίκησης 1.400 ευρώ κατώτατου μισθού, 1.120 ευρώ κατώτατης σύνταξης, όπως προτείνει το ΠΑΜΕ

Τα αλλεπάλληλα κύματα ακρίβειας, που επιβάλλει το εμποροβιομηχανικό κύκλωμα, «ροκανίζουν» τα ήδη πενιχρά εισοδήματα των εργαζομένων, μειώνουν δραματικά την αγοραστική τους δύναμη χειροτερεύοντας τη θέση τους και εμποδίζουν τη δυνατότητα της λαϊκής οικογένειας για ένα στοιχειωδώς αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.

Ακόμα και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, μέσα στο τελευταίο δωδεκάμηνο - το δωδεκάμηνο που οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 77 λεπτά τη μέρα - είχαμε ανατιμήσεις ολόκληρων κατηγοριών ειδών πρώτης ανάγκης σε ποσοστά αισθητά υψηλότερα του 10%.

Η αφόρητη κατάσταση που δημιουργεί για τα λαϊκά στρώματα η πολιτική σκληρής λιτότητας, σε συνδυασμό με τις συνεχείς ανατιμήσεις στα είδη πρώτης λαϊκής ανάγκης φέρνουν με εκρηκτικό τρόπο στην ημερήσια διάταξη τις προτάσεις των αγωνιστικών - ταξικών δυνάμεων στο εργατικό κίνημα: Κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ, σύνταξη στο 80% του τελευταίου μισθού, κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ, ως το ελάχιστο αμυντικό μέσο για να μπορούν να ζουν. Στο στόχαστρο των λαϊκών δυνάμεων πρέπει να μπει η κατάργηση του συστήματος εκμετάλλευσης.


ΣΕΛ.  13

ΠΑΜΕ - ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Στη μάχη προετοιμασίας της απεργίας στις 12 Δεκέμβρη

Λίγα μόλις 24ωρα πριν από την απεργία στις 12 Δεκέμβρη, οι ταξικές δυνάμεις εντείνουν τη μάχη της προετοιμασίας. Οχι μόνο για να έχουν επιτυχία η απεργιακή κινητοποίηση και οι συγκεντρώσεις που θα διοργανώσει το ΠΑΜΕ, αλλά και για να αποτελέσει αυτή η απεργία τη βάση για κλιμάκωση του αγώνα το αμέσως επόμενο διάστημα, ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και των πολιτικών και συνδικαλιστικών εκπροσώπων του. Μαζική είναι η δουλιά, που αναπτύσσεται από τα συνδικάτα στη νεολαία. Στην πρώτη γραμμή, για να πάρει παλλαϊκά χαρακτηριστικά ο αγώνας, βρίσκονται οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.


ΣΕΛ.  14  -  15


ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα

Τις βασικές αρχές της ολομέτωπης επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα και της ελαστικοποίησης των σχέσεων εργασίας, ψήφισαν χτες στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Απασχόλησης.


ΣΕΛ.  14  -  15
ΛΑΡΙΣΑ
Εργοδοτική τρομοκρατία

Λίγες μέρες πριν την πανελλαδική απεργία, στις 12 Δεκέμβρη και στη Λάρισα βρίσκεται σε εξέλιξη μια τρομοκρατική επιχείρηση εργοδοτών σε βάρος των εργαζομένων.


ΣΕΛ.  17
ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
«Επί ποδός» αγώνα

Με αποφασιστικότητα, οι Επιτροπές Αγώνα Πυροπλήκτων στην Πελοπόννησο δίνουν τη μάχη για την προετοιμασία της συγκέντρωσης της 12ης Δεκέμβρη, με κεντρικό αίτημα την άμεση και πραγματική αποκατάστασή τους.


ΣΕΛ.  11
ΠΕΛΛΑ
Τραγικός θάνατος εργαζόμενου σε λατομείο

Τραγικό θάνατο βρήκε το απόγευμα της Τετάρτης 42χρονος εργαζόμενος, χειριστής φορτηγού μηχανήματος, σε λατομείο της Πέλλας.


ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ